Miten siirrän tiedostoja Macin ja Jollan välillä?

Jolla Service and Support -

Tiedon siirtäminen USB-kaapeliyhteyden yli

OS X -käyttöjärjestelmä ei tue Jollan käyttämää Media Transfer Protokollaa (MTP - http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Transfer_Protocol), joten tietojen siirtäminen USB-yhteyden yli ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Tämä rajoite on tiedossamme ja yritämme kehittää ratkaisua tähän ongelmaan.

Tähän ongelmaan on tarjolla kaupallisia ratkaisuja kuten SyncMate. On hyvä lukea artikkeli "MTP drivers for Mac". Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä ratkaisut toimivat.

Tietojen siirtäminen SD-kortin kautta

Jollaan voi asettaa mikro-SD-kortin, ja sitten siirtää tiedostoja puhelimen muistista SD-kortille. Siirron voi tehdä esimerkiksi Jollan Kaupasta asennettavissa olevalla File Browser -sovelluksella.

Kun siirto on tehty, siirrä SD-kortti Jollasta Mac-tietokoneeseesi ja lue kortilla olevat tiedostot.

Voit myös kopioida tiedostoja Macistä SD-kortille, ja siirtää sitten kortin Jollaan.

Tämä artikkeli kuvaa, millaisia SD-kortteja ja tiedostomuotoja SailfishOS tukee.

Tiedostojen siirtäminen käyttäen pilvipohjaista palvelua kuten Dropboxia

Mac-tietokoneesi tukee erinäisten pilvipalveluiden kuten Dropboxin kansioiden integroimista Macin tiedostojenhallintasovellukseen, Finderiin. Tällaisen palvelun avulla voit synkronoida tietosi pilvipalveluun ja sitä kautta Jollaasi.

Tässä artikkelissa Dropbox toimii esimerkkipalveluna, mutta kannustamme sinua käyttämään mitä ikinä palvelua, joka on sinulle tuttu.

Ennakkovaatimukset:
* Tili pilvipalvelussa, jonka sovellus on mahdollisesti asennettu myös tietokoneellesi.

Tietokoneellasi:

1. Lataa Jollaan siirrettävät (media)tiedostot pilvipalveluusi. Käytä palvelun mahdollista sovellusta tai mene palvelun verkkoversioon (esim. www.dropbox.com Dropboxin käyttäjille).

Jolla puhelimellasi:
1. Avaa Jolla-selain ja mene osoitteeseen www.dropbox.com
2. Selaa sivua alaspäin, kunnes näet valinnan siirtyä Työpöytä-näkymään.
3. Etsi mediatiedostosi ja lataa ne puhelimellesi.
4. Nähdäksesi latauksien etenemisen tilan valitse Asetukset > Järjestelmä > Siirrot
5. Musiikkitiedostot näkyvät nyt Media-sovelluksessa, ja video- sekä kuvatiedostot näkyvät nyt Galleria-sovelluksessa.
6. Jos tahdot muuttaa mediatiedostojen paikkaa laitteellasi, lataa Jolla Kaupasta tiedostonhallintaohjelma kuten File Browser.

Huom: Tätä artikkelia kirjoitettaessa Jollan Kaupassa oli muutama lupaava Dropbox-sovellus, ja uskomme tuotteliaan kehittäjäyhteisömme luovan sovelluksia muille samanlaisille palveluille. Muista myös katsoa, olisiko niistä apua median siirrossa!

Huom: Voit yrittää käyttää myös käyttämäsi pilvipalvelun Android-sovelluksia, mutta voi olla että niissä on rajoitteita sen suhteen, pääsevätkö ne tallentamaan tiedostoja Jollan muistiin ja hakemaan niitä sieltä.

Tiedonsiirto Bluetooth-yhteyden yli

Bluetooth mahdollistaa helpon ja langattoman tavan siirtää tiedostoja laitteidesi välillä, mutta suurten mediatiedostojen siirtämiseen se voi olla hieman hidas menetelmä. Tästä syystä tätä siirtomenetelmää suositellaan vain, jos kyseessä on muutaman tiedoston siirtäminen tai tiedostot ovat pieniä kooltaan (esim. yksittäiset musiikkikappaleet tai kuvat).

1. Laita Bluetooth päälle Mac-tietokoneellasi.

2. Jollallasi, valitse Asetukset > Järjestelmä:

• Valitse "Bluetooth" otsikon Yhteydet alla.
  • Laita Bluetooth päälle painamalla himmeä pallo Bluetooth tekstin edellä kirkkaaksi.
  • Vedä näkymää alaspäin ja valitse "Etsi laitteita"
  • Seuraavaksi näet listan kaikista löydetyistä laitteista. Valitse Mac-tietokoneesi listasta.
  • Bluetooth-yhteys pitää vielä hyväksyä sekä Jollallla että Macillä.

3. Mac-tietokoneellasi:

• Paina Bluetooth-ikonia aloitusnäyttösi oikeassa yläkulmassa, ja valitse 'Lähetä tiedosto laitteeseen...'
  • Valitse tiedostot jotka aiot siirtää Jollaasi, ja paina "Lähetä"
  • Tiedostojen siirtyminen alkaa, ja jokainen siirto pitää hyväksyä erikseen Jolla puhelimellasi.
  • Musiikkitiedostot näkyvät nyt Media sovelluksessa, ja kuvat ja videot Galleria-sovelluksessa.
  • Jos tahdot muuttaa mediatiedostojen paikkaa laitteellasi, lataa Jolla Kaupasta tiedostonhallintaohjelma kuten File Browser.

Android-laitteiden tuen asentaminen Macille

Yksi vaihtoehto on asentaa Mac-tietokoneellesi tukiohjelmisto, joka mahdollistaa Android -laitteiden liittämisen tietokoneeseesi. Tämän ohjelmiston pitäsi toimia myös Jollan kohdalla.

Lataa ohjelmisto osoitteesta: https://www.android.com/filetransfer/

Tämä ohjelmisto ei ole Jollan testaama ja hyväksymä, joten tämän ohjelmiston käyttäminen tapahtuu omalla riskillä.