Miten siirrän tiedostoja Macin ja Sailfish-laitteen välillä?

Jolla Care -

1. Tiedon siirtäminen USB-kaapeliyhteyden yli

OS X -käyttöjärjestelmä ei tue  Media Transfer Protokollaa (MTP), joten tietojen siirtäminen USB-yhteyden yli ei ole mahdollista.

Tähän ongelmaan on tarjolla kaupallisia ratkaisuja kuten SyncMate. On hyvä lukea artikkeli "MTP drivers for Mac". Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä ratkaisut toimivat.

2. Tietojen siirtäminen WLAN-yhteyden kautta

a) Jos pidät ratkaisuista, joissa on graafinen UI, harkitse sovellusta Cyberduck for Mac. Mac ja sinun Sailfish-laitteesi on oltava samassa WLAN-verkossa. Laita Kehitystila ja Etäyhteys päälle, ja aseta sille salasana.  Cyberduckissa luo uusi yhteys käyttäen SFTP:tä (SSH) puhelimesi WLAN IP -osoitteeseen (katso Asetukset > Kehitystyökalut), käyttäjänimi 'nemo'. Tällä tavalla voit helposti selailla puhelimesi tiedostoja. Huomma ja ole varovainen, sillä sinulla on kirjoitusoikeus kaikkialle. Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä ratkaisut toimivat.

[Kiitokset käyttäjälle femtopeta T.J.C:ssä]

b) Toinen vaihtoehto on käyttää protokollaa SCP  Mac OS X -tietokoneessa (ei ole tietoa, onko se valmiiksi  asennettuna), mikä edellyttää Kehitystilan käynnistämistä Sailfish-laitteessa (kuten kohdassa a) edellä). Yhteys on nopea ja toimii WLAN-verkon kautta.  Käytä seuraavia komentoja tiedostojen siirtämiseksi puhelimesta (WLAN IP -osoite: u.v.w.x) Macin nykyiseen hakemistoon - tässä esimerkissä siirretään kuvia:

scp -r nemo@u.v.w.x:/home/nemo/Pictures/Camera/*

[Kiitokset käyttäjälle wosrediinanatour in T.J.C:ssä]

c) OpenRepos-jakelussa on näppärä sovellus nimeltä  AirSail Transfer. Sillä voi siirtää tiedostoja Sailfish-laitteesee/laitteesta käyttäen Mac-tietokoneen nettiselainta. Asenna viimeisin rpm-tiedosto - tätä varten sinun on sallittava ei-luotetut ohjelmistot valikossa Asetukset > Ei-luotettu ohjelmisto. Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä ratkaisut toimivat.

[Kiitokset käyttäjälle aga4io in T.J.C:ssä]

3. Tietojen siirtäminen SD-kortin kautta

Sailfish-laitteeseen voi asentaa mikro-SD-kortin, ja sitten siirtää tiedostoja puhelimen muistista SD-kortille. Siirron voi tehdä esimerkiksi Jollan Kaupasta asennettavissa olevalla File Browser -sovelluksella.

Kun siirto on tehty, siirrä SD-kortti Sailfish-laitteesta Mac-tietokoneeseesi ja lue kortilla olevat tiedostot.

Voit myös kopioida tiedostoja Macistä SD-kortille ja siirtää sitten kortin Sailfish-laitteeseen.

Tämä artikkeli kuvaa, millaisia SD-kortteja ja tiedostomuotoja SailfishOS tukee.

4. Tiedostojen siirtäminen käyttäen pilvipohjaista palvelua kuten Dropboxia

Mac-tietokoneesi tukee erinäisten pilvipalveluiden kuten Dropboxin kansioiden integroimista Macin tiedostojenhallintasovellukseen, Finderiin. Tällaisen palvelun avulla voit synkronoida tietosi pilvipalveluun ja sitä kautta Sailfish-laitteeseesi.

Tässä artikkelissa Dropbox toimii esimerkkipalveluna, mutta kannustamme sinua käyttämään mitä ikinä palvelua, joka on sinulle tuttu.

Ennakkovaatimukset:
* Tili pilvipalvelussa, jonka sovellus on mahdollisesti asennettu myös tietokoneellesi.

Tietokoneellasi:

1. Lataa Sailfish-laitteeseen siirrettävät (media)tiedostot pilvipalveluusi. Käytä palvelun mahdollista sovellusta tai mene palvelun verkkoversioon (esim. www.dropbox.com Dropboxin käyttäjille).

Sailfish-laitteessasi:
1. Avaa Sailfish-selain ja mene osoitteeseen www.dropbox.com
2. Selaa sivua alaspäin, kunnes näet valinnan siirtyä Työpöytä-näkymään.
3. Etsi mediatiedostosi ja lataa ne puhelimellesi.
4. Nähdäksesi latauksien etenemisen tilan valitse Asetukset > Siirrot
5. Musiikkitiedostot näkyvät nyt Media-sovelluksessa, ja video- sekä kuvatiedostot näkyvät nyt Galleria-sovelluksessa.
6. Jos tahdot muuttaa mediatiedostojen paikkaa laitteellasi, lataa Jolla Kaupasta tiedostonhallintaohjelma kuten File Browser.
Vaihtoehtoisesti voit asentaa Dropbox-nimisen Android-sovelluksen puhelimeesi ja käyttää sitä nettiselaimen sijasta.

5. Tiedonsiirto Bluetooth-yhteyden yli

Bluetooth mahdollistaa helpon ja langattoman tavan siirtää tiedostoja laitteidesi välillä, mutta suurten mediatiedostojen siirtämiseen se voi olla hidas. Tästä syystä tätä siirtomenetelmää suositellaan vain, jos kyseessä on muutaman tiedoston siirtäminen tai tiedostot ovat pieniä kooltaan (esim. yksittäiset musiikkikappaleet tai kuvat).

1. Laita Bluetooth päälle Mac-tietokoneellasi.

2. Valitse Asetukset > Järjestelmä Sailfish-laitteessasi:

• Valitse "Bluetooth" otsikon Yhteydet alla.
  • Laita Bluetooth päälle koskettamalla himmeää palloa Bluetooth-tekstin edellä.
  • Vedä näkymää alaspäin ja valitse "Etsi laitteita"
  • Seuraavaksi näet listan kaikista löydetyistä laitteista. Valitse Mac-tietokoneesi listasta.
  • Bluetooth-yhteys pitää vielä hyväksyä sekä Sailfish-laitteella että Macillä.

3. Mac-tietokoneellasi:

• Paina Bluetooth-ikonia aloitusnäyttösi oikeassa yläkulmassa, ja valitse 'Lähetä tiedosto laitteeseen...'
  • Valitse tiedostot jotka aiot siirtää Sailfish-laitteeseesi, ja paina "Lähetä"
  • Tiedostojen siirtyminen alkaa, ja jokainen siirto pitää hyväksyä erikseen Sailfish-laitteellasi.
  • Musiikkitiedostot näkyvät nyt Media-sovelluksessa, ja kuvat ja videot Galleria-sovelluksessa.

Android-laitteiden tuen asentaminen Macille

Vielä yksi vaihtoehto on asentaa Mac-tietokoneellesi tukiohjelmisto, joka mahdollistaa Android -laitteiden liittämisen Mac-tietokoneeseesi. Lataa ohjelmisto osoitteesta: https://www.android.com/filetransfer/.

Tämä ohjelmisto ei ole Jollan testaama ja hyväksymä, joten tämän ohjelmiston käyttäminen tapahtuu omalla riskillä.