Miten siirrän yhteystietoni iPhonesta Jollaan?

Jolla -

Voit siirtää yhteystietosi iPhonesta Jolla -puhelimeesi monella eri tapaa. Tämän artikkelin avulla voit siirtää yhteystietosi tietokoneen avulla tai ilman, joko Mac OS X tietokoneella tai esim. Windows-tietokoneella.

Kaikkien käyttäjien tulisi kuitenkin aloittaa Vaiheesta #1, jossa yhteystiedot viedään vCard -muotoon.

Vaihe #1: Vie kontaktisi vCard-muotoon:

Mac-käyttäjille:

• Avaa Macillä Yhteystiedot -sovellus
  • Valitse kontakteistasi ne, jotka haluat siirtää Jollaasi
  • Paina Ctrl pohjaan ja napauta hiirtä valittujen yhteystietojen päällä. Valitse "Vie vCard..."
  • Nimeä tiedosto miten haluat (esim. osoitekirjani) ja valitse minne tiedosto tallennetaan (esim. Dokumentit) ja paina 'Tallenna'

Jos sinulla ei ole Mac-tietokonetta käytössäsi:

Voit myös viedä iCloudin yhteystiedot vCard muotoon iCloud-internetsivun kautta:

Ennakkovaatimukset:

• Sinulla pitää olla käytössä oleva Apple ID
  • Olet konfiguroinut iPhonen synkronoimaan osoitetiedot iCloudiin

Huom: jos olet epävarma siitä, onko synkronointi iCloudiin päällä, mene tietokoneellasi osoitteeseen www.icloud.com, ja kirjaudu sisään Apple ID-tunnuksillasi. Jos iCloud herjaa ettei sinulla ole laitteita jotka synkronoivat iCloudiin, paina "Lisätietoja".

Huom: Jos et tiedä mikä Apple ID käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi on, mene tietokoneellasi osoitteeseen www.icloud.com, ja yritä sisäänkirjautumista. Seuraa sitten ruudun ohjeita salasanan ja käyttäjätunnuksen palauttamiseksi.

Vaiheet:

• Kun olet kirjautunut iCloudiin, valitse Yhteystiedot
  • Etsi vasemmasta alakulmasta hammasrataspyörä, ja paina sitä.
  • Valitse esille tulevasta valikosta "Valitse kaikki”
  • Paina hammasrataspyörää taas, ja valitse sitten "Vie vCard…”
  • Seuraavaksi selaimesi pyytää sinua lataamaan tiedoston. Kiinnitä huomiota siihen, minne tallennat tiedoston, koska sitä tarvitaan seuraavassa vaiheessa.

Vaihe #2: yhteystietojen siirto Bluetoothin yli

Mac-käyttäjille:

Valitse Jollastasi Asetukset icon-launcher-settings.png

• Valitse ‘Yhteydet’ otsikon alta "Bluetooth"
  • Aktivoi Bluetooth
  • Aktivoi Bluetooth Macilläsi
  • Jollan Bluetooth sivulla: Vedä näkymää alaspäin ja valitse "Etsi laitteita"
  • Näet listan kaikista laitteista joihin voit yhdistää. Valitse Mac-tietokoneesi tästä listasta.
  • Jollasi pyytää sinua hyväksymään yhteyden muodostamisen.
  • Bluetooth-yhteyden pitäisi nyt olla muodostunut laitteiden välille.
  • Macilläsi, napauta Bluetooth ikonia oikeassa yläkulmassa, ja valitse "Lähetä tiedosto laitteeseen..."
  • Valitse osoitetieto-tiedostosi ja paina "Lähetä"
  • Valitse Jollasi Bluetooth -laitteiden listasta ja paina "Lähetä"
  • Hyväksy tuleva tiedosto Jollallasi
  • Valitse sitten "Asetukset" Jollallasi
  • Valitse sitten "Sovellukset" ja sitten "Henkilöt"
  • Valitse otsikon 'Tuo yhteystietoja' alta kohta "Yhteystietotiedostosta" ja valitse juuri Jollalla vastaanottamasi tiedosto.
  • Nyt kaikki yhteystiedot .vcf -tiedostosta on tuotu Henkilöt-sovellukseen.
  • Valitse "Näytä kaikki yhteystiedot" nähdäksesi tuodut yhteystiedot.
  • Kun olet valmis, muista laittaa Bluetooth pois päältä asetuksista.

Jos sinulla ei ole Mac-tietokonetta käytössäsi:

• Laita Bluetooth päälle tietokoneellasi.

Jollassasi:

• Valitse Asetukset > "Bluetooth" otsikon ‘Yhteydet’ alla.
  • Napauta Bluetooth aktiiviseksi.
  • Vedä näkymää sitten alaspäin, ja valitse vetovalikosta "Etsi laitteita"
  • Jolla listaa kaikki löytämänsä Bluetooth-laitteet, valitse tietokoneesi tästä listasta.
  • Sinun pitää hyväksyä yhteyden muodostaminen Jollassasi sekä tietokoneellasi.
  • Nyt yhteyden pitäisi olla aktiivisena laitteidesi välillä.

Tietokoneellasi:

• Klikkaa Bluetooth-ikonia, ja valitse "Lähetä tiedosto"
  • Valitse yhteystietotiedosto, ja paina "Lähetä"

Jollallasi:

• Hyväksy saapuva tiedosto.
  • Kun tiedosto on ladattu, se näkyy tapahtumana Tapahtumanäkymässä.
  • Kosketa siirrettyä tiedostoa Tapahtumanäkymässä aloittaaksesi yhteystietojen tuonnin.

Jos kohtasit ongelmia Tapahtumanäkymän kanssa:

• Valitse 'Asetukset'
  • Tap on 'Sovellukset'
  • Tap on 'Henkilöt'
  • Kosketa tekstiä "Yhteystietotiedostosta" otsikon "Tuo yhteystietoja" alla, ja valitse juuri siirtämäsi tiedosto (tiedosto päättyy ".vcf")
  • Nyt yhteystietosi siirtyvät Henkilöt -sovellukseen.
  • Viimeisessä näkymässä voit valita "Näytä yhteystiedot" nähdäksesi siirretyt yhteystiedot.

Kontaktitiedoston siirtäminen pilvipalvelun kuten Dropboxin kautta

Ohjeet kaikkien käyttöjärjestelmien käyttäjille:

Tietokoneesi tukee pilvipohjaisten palveuiden, kuten esimerkiksi Dropboxin integroimista sen tiedostonhallinta sovellukseen (esim. Finder -Mac tietokoneilla ja Resurssienhallinta Windows -tietokoneilla), jota voi käyttää tässä apuna. Dropboxia käytetään tässä artikkelissa esimerkkinä, mutta kannustamme sinua käyttämään sinulle tutuinta pilvipalvelua.

Ennakkovaatimukset:

• Tarvitset tilin pilvipohjaiseen palveluun, jonka sovelluksen voit ladata tietokoneellesi.

Vaiheet tietokoneellasi:

1. Lataa iCloudista viemäsi kontaktitiedosto (.vcf) pilvipalveluusi. Voit käyttää palvelusi tietokonesovellusta, tai voit käyttää palvelun verkkosivua (esim. www.dropbox.com Dropboxin käyttäjille).

Vaiheet Jollallasi:
1. Avaa Jollan selain, ja avaa sivu www.dropbox.com
2. Etsi .vcf -tiedostosi Dropboxissa ja lataa se puhelimellesi.
3. Avaa sitten Asetukset > Sovellukset > Henkilöt
4. Kosketa tekstiä “Yhteystietotiedostosta” ja valitse äsken lataamasi .vcf -tiedosto

Saat ilmoituksen yhteystietojen tuontia koskien, ja näet tuodut yhteystiedot Henkilöt-sovelluksessa.

Huom: artikkelin kirjoittamisen aikaan Jolla Kaupassa on muutama lupaava Dropbox sovellus, ja uskomme taitavan kehittäjäyhteisömme tekevän sovelluksia myös muille pilvipalveluille. Älä unohda tarkistaa voisitko löytää Kaupasta sovelluksen jota käyttää tiedoston siirtoon Jollan selaimen käyttämisen sijaan.

Pilvipalvelun Android-sovelluksen käyttäminen tiedonsiirtoon

Voi olla mahdollista käyttää Android sovellusta tiedon siirtämiseen pilipalvelustasi puhelimellesi.

Huom: SailfishOS 1.0.5.19 ja vanhemmilla käyttöjärjestelmäversioilla Android sovelluksilla voi olla rajoitteita sen suhteen, pystyvätkö ne tallentamaan tiedostoja helposti löydettävään paikkaan puhelimellasi. Tästä syystä tämä keinoa pidetään vaikeana tapana tehdä kontaktien siirto.

Vaiheet:

1. Avaa Yandex Store
2. Etsi käyttämäsi pilvipalvelun sovellusta kaupasta ja asenna se.

Huom: jos et löydä etsimääsi sovellusta, lataa Aptoide sovelluskauppa Jolla kaupasta ja katso jos löytäisit etsimäsi sovelluksen sieltä.

3. Avaa pilvipalvelu-sovelluksesi.
4. Etsi pilvipalvelusta .vcf -tiedosto ja lataa se puhelimellesi.
5. On todennäköistä, että sinun pitää etsiä .vcf -tiedosto esim. File Browser nimisellä ohjelmalla muistikortiltasi, ja siirrettävä se puhelimen muistin juureen (Phone Memory). Tiedostonhallintaohjelmilla kyseisen kansion polku on /home/nemo/.

Kun .vcf -tiedostosi on puhelimen muistissa:

6. Avaa Asetukset > Sovellukset > Henkilöt
7. Kosketa tekstiä “Yhteystietotiedostosta" ja valitse .vcf tiedostosi

Saat ilmoituksen yhteystietojen tuonnista, ja yhteystiedot näkyvät nyt Henkilöt -sovelluksessa.