Mitä Android-sovelluksia Sailfish OS tukee ja miten asennan niitä?

Jukka Romu -

Kehitämme jatkuvasti AndroidTM-tukeamme, mutta Android -sovelluksien suunnattoman määrän vuoksi emme voi taata 100% yhteensopivuutta. Tämä artikkeli pyrkii kuitenkin auttamaan sinua saamaan kaiken irti AndroidTM-tuesta.

SISÄLLYS

1 Android sovellusten asentaminen Sailfish-laitteeseen

1.1 Sovellusten asentaminen sovelluskaupasta

Huomio liittyen Google Play -kauppaan

Etkö löydä tarvitsemiasi Android-sovelluksia?

1.2 Sovellusten asentaminen .apk-tiedostosta

2 Tunnettuja rajoituksia AndroidTM-tuessa

3 Ongelmanratkaisu / Usein Kysytyt Kysymykset

1 Android sovellusten asentaminen Sailfish-laitteeseen

Jollan SailfishOS-käyttöjärjestelmä tukee Android -sovelluksien asentamista sovelluskaupoista sekä .apk -asennustiedostoista.

Ennen sovellusten asentamista Jollaan on asennettava AndroidTM-tuki Jollan Kaupasta.

1.1 Sovellusten asentaminen sovelluskaupasta

Sailfish OS tukee niitä Android-sovelluksia, jotka löydät Jolla-kaupasta tai muista Jollan hyväksymistä Android-sovelluskaupoista (nyt Yandex, Aptoide ja Anzhi).

On olemassa myös monta muuta täysin käypää Android-sovelluskauppaa. Voit halutessasi ladata nämä sovelluskaupat Jollaasi ja asentaa niistä sovelluksia.

Joitain esimerkkejä ovat:

Lukeaksesi lisää Aptoide-sovelluskaupasta siirry tänne.

Lukeaksesi lisää Yandex-sovelluskaupasta siirry tänne.

Huomio liittyen Google Play Storeen

Sailfish OS ei tue Google Play -sovelluskauppaa, koska se vaatii Googlen omistamien palveluiden läsnäoloa laitteella. Nämä palvelut löytyvät vain laitteilla, joilla on käytössä Googlen Android-versio. Emme suosittele Googlen palveluiden (Google Services) asentamista Sailfish-laitteeseesi, koska niiden tunnetaan mahdollisesti aiheuttavan monenlaisia ongelmia, vakavia ja ei niin vakavia.

Sovellukset, jotka ilmoittavat tarvitsevansa Google-palveluita toimiakseen, saattavat kuitenkin toimia osittain tai täysin ilmoituksesta huolimatta. Usein sovellukset käyttävät palveluita tietojen synkronoimiseen Googlen palvelimille.

Etkö löydä tarvitsemiasi Android-sovelluksia?

Lue Aptoiden "Etsi muista kaupoista" -toiminnosta täältä.

Toiminto mahdollistaa niiden sovellusten löytämisen, jotka eivät välittömästi näy Aptoiden hakutuloksissa.

1.2 Sovellusten asentaminen .apk -tiedostosta

Android-sovelluksia voi asentaa tiedostoista, joiden tiedostopääte on ".apk".

Huomaa, että sovelluksia ei voi asentaa .apk -tiedostosta ennenkuin Jolla Kaupasta on asennettu yksi Android-sovellus.

Sovellusten asentaminen Selaimen avulla

Voit hakea apk-tiedostoja Selaimen avulla. Kun löydät latauslinkin .apk-tiedostoon, kosketa sitä aloittaaksesi tiedoston lataamisen. Kun Sailfish-laitteesi ilmoittaa sinulle että tiedosto on ladattu, ilmoituksen napauttaminen vie sinut Asetuksiin kohtaan Siirrot. Täällä voit koskettaa lataamiasi tiedostoja avataksesi ne.

Jos haluat oppia, miten siirtyä nopeasti Selaimesta Siirtoihin, lue tämä artikkeli.

Asetuksista Siirrot löytyy melkein luettelon lopusta kohdasta Asetukset > Siirrot.

Asentaminen Tiedostoselaimen avulla

Voit myös kopioida .apk-tiedostot laitteellesi esimerkiksi kansioon Downloads. Asenna sitten sovellukset käyttämällä Tiedostoselainta, johon pääset käsiksi menemällä valikkoon Asetukset > Tallennustila.

Lukeaksesi tiedostojen siirtämisestä tietokoneeltasi Jollaasi siirry tänne.

Asentaminen sähköpostin kautta

Voit myös asentaa sovelluksia Sähköposti -sovelluksen kautta. Kun vastaanotat sähköpostin, jossa .apk -tiedostot ovat liitteenä, voit ladata tiedostot ja aloittaa asennuksen napsauttamalla liitetiedostoa.

2 Tunnettuja rajoituksia AndroidTM-tuessa

Kuten aiemmin mainittiin, emme voi taata sovellusten 100% toimivuutta Sailfish OS:ssä. On mahdollista, että jotkin sovellusten ominaisuudet eivät toimi Sailfish OS:ssä. Android-sovellusten useiten kysyttyjä rajoitteita ovat esimerkiksi:

• Muutosten tekeminen laitteesi yhteystietoihin (vain luku)
  • SMS-viestien sisältöön reagoiminen tai niiden lukeminen, kalenterin datan lukeminen jne., vain yhteystietojen lukeminen on mahdollista Android-sovelluksissa
  • Bluetooth-yhteyden käyttäminen muuhun kuin musiikin kuuntelemiseen Bluetooth-kuulokkeilla tai -kaiuttimilla

3 Ongelmanratkaisu / Usein Kysytyt Kysymykset

K: En löydä tarvitsemiani Android-sovelluksia. Mistä voisin ladata tarvitsemani sovellukset?

V: Jolla Kaupasta voit ladata Anzhi, Aptoide, F-Droid ja Yandex-sovelluskaupat. Aptoide sisältää kenties kattavimman sovellustarjonnan. Saatat löytää etsimäsi sovelluksen Aptoiden "Etsi muista kaupoista" toiminnon avulla. Lue toiminnosta täältä.

Lukeaksesi lisää Aptoide-sovelluskaupan käyttämisestä yleisesti siirry tänne.

Lukeaksesi lisää Yandex-sovelluskaupasta siirry tänne.

K: En onnistunut sovelluksen asentamisessa .APK tiedostosta, mitä voisin tehdä?

V: Kokeile alla olevia ohjeita tilanteen ratkaisemiseksi:

1. Varmistu siitä, että sinulla on AndroidTM-tuki asennettuna Jolla Kaupasta. Asenna se tarvittaessa.
2. Asenna mikä tahansa Android-sovellus Jollan Kaupasta. Tämä pakollinen askel alustaa AndroidTM-tuen niin, että .apk-tiedostoja voi asentaa.
3. Kokeile oman sovelluksesi asentamista .apk-tiedostosta uudelleen.

Jos edellä kuvaillusta toimista ei ollut apua, jatka lukemista:

4. Yritä asentaa jokin toinen sovellus .apk-tiedostosta

Jos onnistut toisen sovelluksen asentamisessa .apk-tiedostosta, on todennäköistä että varsinaisen sovelluksesi .apk-tiedosto on rikkinäinen tai korruptoitunut. Yritä siinä tapauksessa ladata se uudelleen laitteellesi.

K: Android -sovellukset tuntuvat toimivan epävakaasti, onko jotain mitä voin tehdä?

Jos jokin Android-sovelluksistasi ei käynnisty tai jos se kaatuilee, kannattaa kokeilla SailfishOS:n AndroidTM-tuen uudelleenkäynnistämistä. Tämä pysäyttää kaikki Android-sovellusten käyttöön liittyvät prosessit ja sitten käynnistää ne uudelleen.

Tehdäksesi tämän mene valikkoon Asetukset > AndroidTM-tuki ja pysäytä AndroidTM-tuki koskettamalla "Lopeta"-painiketta. Käynnistä tämän jälkeen AndroidTM-tuki uudelleen koskettamalla "Aloita"-painiketta.