Mitä voin tehdä Viestit-sovelluksessa?

Jolla -

Miten lähetän viestin?

• Avaa Viestit -sovellus Kotinäkymäsi alareunasta.
  • Vedä näkymää alaspäin ja valitse vetovalikosta 'Uusi viesti'.
  • Kirjoita "Vastaanottaja" kenttään numero käsin, tai aloita kirjoittamaan osoitekirjastasi löytyvän yhteystiedon nimeä ja valitse ehdotuksista oikea TAI
  • Kosketa + -ikonia päästäksesi valitsemaan osoitekirjastasi vastaanottaja. Osoitekirja-näkymässä voit myös vetää näkymää alaspäin, ja valita "Näytä haku".
  • Koskettamalla yhteystiedon nimeä osoitekirjanäkymässä Jollasi valitsee tuon yhteystiedon, ja voit valita viestille useamman vastaanottajan. Oikessa yläreunassa Jolla näyttää, kuinka monta yhteystietoa on valittu. Pyyhkäise oikealle päästäksesi takaisin viestinkirjoitukseen.
  • Jos valitset kysyttäessä yhteystiedon puhelinnumeron, Jolla muuttaa viestin tyypiksi SMS. Jos valitset kontaktin pikaviestintä-tilin (esim. Google) niin viestin tyypiksi vaihtuu Chat/pikaviesti (IM).
  • Kun olet valinnut viestiisi kaikki haluamasi kontaktit, kirjoita viestisi viestikenttään (sen alussa lukee "Hei").
  • Kun olet valmis, lähetä viesti painamalla "Lähetä".

Miten luen viestejä?

Kun herätät Jollasi, lukkoruudussa näet, jos sinulla on saapuneita viestejä.

• Pyyhkäise ruudun ulkopuolelta, vasemmalta oikealle päästäksesi Tapahtumanäkymään (Nopea Tapahtumien avaaminen pitää olla käytössä tätä varten).
  • Tapahtumanäkymässä saapuneet tekstiviestit ja pikaviestit näkyvät Viestit -otsikon alapuolella.
  • Viestien koskettaminen avaa viestit Viestit-sovelluksessa.

Pääset Viestit-sovellukseen myös Kotinäkymästäsi, missä Viestit-sovellus on oletusarvoisesti asetettu suosikkisovellukseksi näkymän alalaidassa.

Miten vastaan viestiin?

• Avaa saapunut viesti. (Jos tarvitset tässä apua, lue Miten luen viestejä? -kohta)
  • Kirjoita vastauksesi
  • Paina 'Lähetä'

Miten vaihtelen tekstiviestien (SMS) ja Chat pikaviestien (IM) välillä?

• Avaa Viestit -sovellus Kotinäkymästä. Ensimmäisessä näkymässä näet kaikki keskustelut ystäviesi kanssa, sekä tekstiviestit että Chat pikaviestit.
  • Avaa mikä tahansa näistä keskusteluista.
  • Koskettamalla tekstiä 'Vaihda tyyppi' voit vaihtaa Tekstiviestin ja pikaviestin välillä.
  • Tehtyäsi valintasi, kosketa viestikenttää ja kirjoita viestisi.
  • Heti kun viestikentässä on tekstiä, teksti 'Vaihda tyyppiä' muuttuu tekstiksi 'Lähetä'. Kun olet valmis, paina "Lähetä" lähettääksesi viestin.

Katso video Viestit -sovelluksen käytöstä: