Mitä Bluetooth-profiileja SailfishOS tukee?

Jolla -

SailfishOS:n tukema Bluetoothin perusmääritelmä (Bluetooth Core Specification) on versioltaan 4.0.

SailfishOS tukee seuraavia Bluetooth-profiileja (linkissä englanninkielinen esittely):

Äänen suorasoitto ("striimaus") äänilaitteille
A2DP 1.2 (Advanced Audio Distribution Profile):
Mahdollistaa Jollasta tulevan musiikin kuuntelemisen langattomilla äänilaitteilla kuten Bluetooth- kuulokkeilla ja -kaiuttimilla, sekä auton äänijärjestelmästä. SailfishOS tukee SBC-koodekkia, mutta ei mp3- ja apt-x -koodekkeja.

HFP 1.5 (Hands-Free Protocol):
Mahdollistaa puheluiden siirtämisen Bluetooth-äänilaitteille, kuten kuulokkeille tai auton äänijärjestelmään.

HSP 1.2 (Headset Profile):
Profiili mahdollistaa tuen Bluetooth-korvakuulokkeille.

Ääni- ja videotiedostojen siirtoon
AVCTP 1.3
(Audio/Video Control Transport Protocol)
AVDTP 1.2 (Audio/Video Distribution Transport Protocol)
AVRCP 1.0 (Audio/Video Remote Control Profile):
Jollasi pystyy lähettämään kauko-ohjaimen tavoin yksinkertaisia käskyjä muille Bluetooth-laitteille, kuten "soita (play), pysäytä, tauko". SailfishOS ei tue media metadataa.

GAVDP 1.2 (General Audio/Video Distribution Profile):
Mahdollistaa ääni- ja videotiedostojen siirtämisen Bluetoothia käyttäen toiseen laitteeseen.

Other
OPP 1.1 (Object Push Profile):
Sallii Bluetooth-siirtojen aloittamisen Jollalla, ilman että vastaanottava laite pyytää siirron aloittamista.

SPP 1.1 (Serial Port Profile):
Korvaa tarpeen fyysiselle RS-232 -sarjaporttiliitännälle Jollassa.

PBAP 1.0 (Phone Book Access Profile):

Mahdollistaa Jollan osoitekirjan näkymisen ja selaamisen toisessa laitteessa, esim. auton multimedianäytöllä.

HID 1.0 (Human Interface Device Profile):
Tuki HID-laitteille, eli esimerkiksi näppäimistölle ja hiirelle. SailfishOS tukee vain amerikkalaista näppäinasettelua.
Tunnettu vika: Näppäintiedot eivät välity Android-sovelluksille.