Miten yhdistän Sailfish-laitteeni WLAN-verkkoon?

Jolla Care -

Ennen kuin voit yhdistää Sailfish-laitteesi WLAN-verkkoon, sinun on tiedettävä ainakin seuraavat seikat:

• verkon nimi (eli SSID)
  • verkon mahdollinen salasana

Huomaa, että tyypillinen etäisyys WLAN-verkkoon kytkeytymiseksi on noin 10 - 30 metriä. Betoni- tai tiiliseinä laitteesi ja WLAN-tukiaseman (WLAN-laitteen) välillä voi helposti estää yhteyden syntymisen.

Sailfish OS tukee seuraavia salausmenetelmiä:

• WEP
  • WPA/WPA2 PSK (WPA/WPA2-Personal).
  • WPA-EAP (WPA/WPA2-Enterprise).

WLAN-verkkoon kytkeytyminen

• Avaa valikko  'Asetukset' icon-launcher-settings.png

• Napauta ‘WLAN’.  Uusi valikkosivu ilmestyy. Sen alaosassa näytetään aiemmin tallennetut WLAN-verkot, jos niitä on ollut. Huomaa, että kaikki näistä verkoista eivät välttämättä ole saavutettavissa nykyisessä olinpaikassasi.
  • Jos sanan 'WLAN' (lähellä vasenta yläkulmaa) edessä oleva kytkinvalo ei pala, kosketa sanaa 'WLAN', ja valo syttyy.

a) Aiemmin käytetyn verkon valitseminen

• Jos jokin 'Tallennetuista verkoista' on saatavilla ja jos sen edessä oleva kytkinvalo on päällä (tarkoittaa, että verkko käytössä, etsi sitä), Sailfish kytkeytyy tähän verkkoon automaattisesti (jos useita, niin voimakkaimpaan niistä).
    - Tämä voidaan myös tehdä koskettamalla WLAN-kuvaketta Top Menussa (Sailfish 3).
  • Kytketty verkko saa eri värin. Sana 'Yhdistetty' näkyy verkon nimen alapuolella.
  • Jos mikään 'Tallennetuista verkoista' ei ole päällä (kytkinvalo) ja saatavilla, jatka allaolevaan kappaleeseen b).

b) Uusien verkkojen hakeminen

• Vedä vetovalikko esiin ja valitse 'Yhdistä internetiin'.
  • Näet kaikki WLAN-verkot, jotka Sailfish-laitteesi löytää.
  • On myös mahdollista itse määritellä uusi verkko kohdassa 'Lisää verkko' (vain WLAN-tekniikat hallitseville käyttäjille)
  • Valitse haluamasi verkko koskettamalla sen nimeä. Kirjoita salasana, jos sitä pyydetään. Liu'uta näyttöä ylöspäin ja paina 'Yhdistä' tai kosketa oikean alakulman näppäintä, jossa on kaksoisnuolenpää.
  • Kytketty verkko saa eri värin. Sana 'Yhdistetty' näkyy verkon nimen alapuolella.

Ongelmia WLAN-verkon kanssa?

Jos WLAN-yhteyden muodostus ei tahdo onnistua, lukaisi tämä tukiartikkelimme:  WLAN-vianetsintä.