Miten siirrän tiedostoja PC:n ja Sailfish-laitteen välillä?

Jolla Care -

Tiedostoja on mahdollista siirtää tietokoneesi ja Sailfish-laitteesi välillä käyttäen USB-kaapeliyhteyttä, Bluetoothia, WLAN-verkkoa tai pilvipalveluita.

Huom:

• Tällä hetkellä tuki USB-liitettävyydelle on paras Windows- ja Ubuntu-tietokoneilla.
  • Riippuen Linux-jakelustasi (-distribution) voi olla mahdollista liittää Sailfish-laite tietokoneeseen ilman erillisiä toimenpiteitä, mutta joissakin tapauksissa voit joutua konfiguroimaan tuen MTP:lle itse.
    Ohjeita siihen on esim. täällä.
  • Jos käytät Mac-tietokonetta, pyydämme siirtymään tähän tukiartikkeliin: Miten siirrän tiedostoja Macin ja Sailfish-laitteen välillä.

1. Tiedostojen siirtäminen USB-kaapelin kautta MTP-protokollalla

• Yhdistä USB-kaapeli Sailfish-laitteeseesi ja tietokoneeseesi.
  • Sailfish-laitteesi kysyy sinulta sitten, mihin haluat käyttää nyt muodostettavaa yhteyttä: median siirto vain lataus. Myös vaihtoehto Kehitystila saattaa näkyä.

Kuva 1: Sailfish-laitetta liitetään USB-kaapelilla PC:hen

• Valitse tiedostojen siirtoa varten "Median siirto (MTP)".
  • Onnistuneen ajuriasennuksen päätteeksi (jos tätä ei ollut aiemmin tehty) laitteesi pitäisi näkyä nimellä Jolla tai nimellä Xperia X (tai mikä Sailfish-laite sinulla onkaan) Windows 10:n kohdassa "Tämä tietokone".
    - Ubuntun (ja muidenkin Linux-jakeluiden) tiedostojenhallinnassa on vastaavanlainen näkymä. Ongelmatilanteissa etsi viankorjausohjeita netistä (esim. täältä).
  • Klikkaa laitteesi nimeä. Nyt pitäisi näkyä pääkansio Mass storage tai Massamuisti (puhelimen sisäinen tallennustila), sekä SD Card tai SD-muistikortti, jos olet liittänyt muistikortin laitteeseesi.

Kuva 2: Jolla-puhelin näkyy Windowsin tiedostonhallinnassa.

• Voit nyt tutkia Sailfish-laitteesi, sen muistikortin sekä PC:si tiedostosisältöä. Siirrä tiedostoja kopioi/liitä (copy/paste) -tekniikalla puhelimen muistin, SD-kortin ja tietokoneen välillä.
  • Kun tietojen siirto on päättynyt, voit irrottaa USB-kaapelin. Varmista kuitenkin ensin, ettei erityisesti minkään videon siirto ole kesken (sillä se voi kestää kauan).

Oletustoiminnon asettaminen USB-yhteydelle

Asetuksissa voit määrittää, jos haluat jonkin toiminnoista tapahtuvan automaattisesti, kun yhdistät Sailfish-laitteesi tietokoneeseen:

• Valitse Asetukset > USB (otsikon "Yhteydet" alla)
  • Kosketa tekstiä "Oletus-USB-tila"
  • Valitse vaihtoehdoista toiminto, jonka toivot tapahtuvan automaattisesti yhdistäessäsi laitteesi tietokoneeseen, tai valitse "Kysy aina".

2. Tiedostojen siirtäminen Bluetooth-yhteyden yli

• Aseta Bluetooth päälle Sailfish-laitteessasi kohdassa Asetukset > Bluetooth.
  • Aseta tietokoneellasi Bluetooth-päälle.
  • Yhdistä laitteet toisiinsa eli tee niistä pari.
  • Siirrä tiedostoja Bluetooth-yhteyden yli. Siirto kannattanee aloittaa PC:n puolelta.

Saadaksesi yksityiskohtaisemmat ohjeet Bluetooth-yhteyden muodostamisestä ole hyvä ja siirry tänne.

3. Tiedostojen siirtäminen WLAN-yhteyden kautta

a) Jos sinulle on tuttua käyttää terminaalin komentoja, voisit siinä tapauksessa tukeutua SCP-protokollaan. Tätä varten Kehitystilan on oltava päällä Sailfish-laitteessasi. SCP on nopea ja toimii WLANin yli.

Seuraava siirtotapa saattaa toimia myös Windows 10 -tietokoneella, jos olet asentanut siihen tuen SSH- ja SCP- protokollille. Näin ollen seuraavat komennot voi antaa PowerShell -sovelluksessa. Linuxin Terminaali-sovelluksella puolestaan seuraavan pitäisi onnistua helposti.

Käytä seuraavaa komentoa (esimerkki) siirtääksesi tiedostoja puhelimesta nykyiseen hakemistoon PC:ssä - tässä esimerkissä siis siirretään kuvia. Alla olevassa komennossa sinun on korvattava "u.v.w.x " puhelimesi todellisella WLAN IP -osoitteella, jonka näet valikosta Asetukset > Kehitystila.

scp -r nemo@u.v.w.x:/home/nemo/Pictures/Camera/* ./

b) OpenRepos -sovellusjakelussa on näppärä sovellus nimeltä AirSail Transfer tiedostojen siirtoon Sailfish-laitteesi ja tietokoneesi välillä käyttäen tietokoneen nettiselainta työvälineenä. Asenna OpenReposista viimeisin (uusin) rpm-tiedosto - tätä varten sinun tulee sallia ei-luotetut ohjelmistot valikossa Asetukset > Ei-luotettu ohjelmisto". Jolla ei voi kuitenkaan taata, että tämä tapa ja sovellus toimisi.

4. Tiedostojen siirtäminen pilvipalvelun kautta

Tietokoneesi tukee todennäköisesti pilvipohjaisten palveuiden, kuten esimerkiksi Dropboxin integroimista tiedostonhallintaohjelmaasi. Tiedostot voi siirtää laitteesta toiseen pilvipalvelun kautta. Dropboxia käytetään tässä artikkelissa esimerkkinä, mutta kannustamme sinua käyttämään sinulle tutuinta pilvipalvelua.

Ennakkovaatimukset

Avaa Dropbox-tili pilvipohjaiseen palveluun.Voit sitten asentaa sitä varten sovelluksen tietokoneellesi. Sailfish-laitteessa kirjaudu tillillesi valikossa Asetukset > Tilit > Dropbox.

Vaiheet tietokoneellasi:

Lataa Sailfish-laitteeseesi siirrettävät tiedostot pilvipalveluusi. Voit käyttää palvelusi tietokonesovellusta, tai voit käyttää palvelun verkkosivua (esim. www.dropbox.com Dropboxin käyttäjille).

Vaiheet Sailfish-laitteessasi:

Tiedostojen haku Dropboxin pilvestä Sailfish-laitteeseen:
1. Avaa Sailfishin selain, ja mene osoitteeseen www.dropbox.com
2. Etsi siirrettävät tiedostot Dropboxissa ja lataa ne laitteeellesi.
3. Nyt näet tiedostosi asiaankuuluvassa sovelluksessa laitteellasi (kuvat Galleriassa, musiikin ja videot Media -sovelluksessa).

Tiedostojen kopiointi Sailfish-laitteesta Dropboxin pilveen:
1. Kirjaudu Dropbox-tilillesi (jos vielä tekemättä).
2. Avaa Galleria ja valitse kuva tai video (valitettavasti kuvien monivalintaa ei ole tehty jakamiselle).
3. Kosketa jakovalikossa Dropbox-tiliäsi ja paina sitten oikean yläkulman Lähetä-painiketta .