Miten siirrän tiedostoja PC:n ja Jollan välillä?

Jolla -

Tiedostoja on mahdollista siirtää tietokoneesi ja Jollan välillä käyttäen joko USB-kaapeliyhteyttä tai Bluetoothia.

Huom:

• Tällä hetkellä tuki USB-liitettävyydelle on paras Windows-tietokoneilla.
  • Riippuen Linux-jakelustasi (distribution) voi olla mahdollista liittää Jolla tietokoneeseen ilman erillisiä toimenpiteitä (esim. Ubuntu), mutta mahdollisesti sinun tarvitsee konfiguroida tuki MTP:lle käsin. Ohjeita tähän esim. täällä.
  • Mac OS X -tuki on työn alla, mutta tarvittaessa epävirallisesta ratkaisusta voi lukea tästä Together.Jolla.com vastauksesta. Jollan oma tukiartikkeli tiedostojen siirrosta Macin ja Jollan välillä.
  • Selaa artikkelia alaspäin nähdäksesi pilvipalveluun perustuvan ratkaisun siirtää tiedostoja tietokoneeltasi Jollaan käyttöjärjestelmillä, jotka eivät ole tuettuja.

Tiedostojen siirtäminen USB-kaapelin avulla Windows-tietokoneilla

• Yhdistä USB-kaapeli tietokoneeseesi ja sitten Jollaasi.
  • Jollasi kysyy sinulta sitten, mihin haluat käyttää nyt muodostettavaa yhteyttä. Valitse tiedostojen siirtoa varten "Median siirto (MTP)".

• Tietokoneesi pitäisi ilmoittaa, että laite on kytketty, ja aloittaa ajureiden asentaminen (tehdään vain ensimmäisellä kerralla). Odota hetki (noin minuuutti) ja seuraa ruudun ilmoituksia.
  • Kun laite on yhdistynyt ja ajurit asennettu, saat todennäköisesti eteesi valintaikkunan, mistä voit valita, mitä tehdä laitteella. Esim. selata sen sisältöä, tuoda kuvat tms.
  • Onnistuneen ajuriasennuksen päätteeksi Jollasi pitäisi näkyä "Sailfish"-laitteena kohdassa "Oma Tietokone" tai jos painat oikealla hiiren näppäimellä Käynnistä-napin päällä ja valitset "Resurssienhallinta", se näkyy liitettynä levynä ruudun vasemmanpuoleisessa listassa nimellä "Sailfish".
  • "Sailfish"-laitteen alla näkyy pääkansio Phone Memory (Jolla-puhelimen muisti), Mass storage (Jolla-tabletin massamuisti) sekä SD Card (SD-muistikortti), jos olet liittänyt kortin laitteeseesi.

• HUOMAA:Jos SD-muistikorttisi on alustettu VFAT-muotoon, se näkyy Windows PC:lle kuten edellä kerrotaan. Jos kuitenkin olet alustanut kortin Linux-laitteissa käytettyyn Ext4-muotoon, sinun on asennettava tuki Ext4-muodolle Windows-tietokoneeseesi. Tätä varten on olemassa kaupallisia ratkaisuja kuten Paragon ExtFS. Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä kolmansien osapuolien ratkaisut aina toimisivat oikein.
  • Voit siirtää tiedostoja kopioi/liitä (copy/paste) -tekniikalla puhelimen muistin, SD-kortin ja tietokoneen välillä.
    HUOM: Et luultavasti voi tallentaa tiedostoja suoraan Windowsin muista sovelluksista (esim. MS Word) Save As -komennolla Jollaan, vaan nuo tiedostot on ensin tallennettava johonkin PC:n kansioon.
  • Kun tietojen siirto on päättynyt (varmista erityisesti, ettei minkään videon siirto ole kesken), voit irrottaa USB-kaapelin.
  • Huomaa, että tietojen siirto SD-kortille (SD-kortilta) saattaa sujua joutuisammin liittämällä kortti sovittimen avulla suoraan PC:hen. USB-yhteys voi hidastaa siirtoa.

Oletustoiminnon asettaminen USB-yhteydelle

Asetuksissa voit määrittää, jos haluat jonkin toiminnoista tapahtuvan automaattisesti, kun yhdistät Jollasi tietokoneeseen:

• Valitse Asetukset > Järjestelmä > USB (otsikon "Yhteydet" alla)
  • Kosketa tekstiä "Oletus-USB-tila"
  • Valitse vaihtoehdoista toiminto, jonka toivot tapahtuvan automaattisesti yhdistäessäsi Jollan tietokoneeseen, tai valitse "Kysy aina".

Tiedostojen siirtäminen Bluetooth-yhteyden yli tietokoneen ja Jollan välillä (yleinen ohje, ei sidottu tiettyyn käyttöjärjestelmään)

• Aseta Bluetooth Jollassasi päälle kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Bluetooth.
  • Aseta tietokoneellasi Bluetooth-päälle.
  • Yhdistä laitteet toisiinsa eli tee niistä pari.
  • Siirrä tiedostoja Bluetooth-yhteyden yli lähettämällä ne tietokoneella, ja vastaanottamalla ne Jollalla.

Saadaksesi yksityiskohtaisemmat ohjeet Bluetooth-yhteyden muodostamisestä, ole hyvä ja siirry  tänne.

Tiedostojen siirtäminen pilvipalvelun kuten Dropboxin kautta

Tietokoneesi tukee todennäköisesti pilvipohjaisten palveuiden, kuten esimerkiksi Dropboxin tai F-Securen younited-palvelun integroimista tiedostonhallintaohjelmaasi (esim. Finder Mac-tietokoneilla). Tiedostot voi siirtää laitteesta toiseen pilvipalvelun kautta. Dropboxia käytetään tässä artikkelissa esimerkkinä, mutta kannustamme sinua käyttämään sinulle tutuinta pilvipalvelua.

Ennakkovaatimukset:

• Tarvitset tilin pilvipohjaiseen palveluun, jonka sovelluksen voit ladata tietokoneellesi.

Vaiheet tietokoneellasi:

1. Lataa Jollalle siirrettävät tiedostot pilvipalveluusi. Voit käyttää palvelusi tietokonesovellusta, tai voit käyttää palvelun verkkosivua (esim. www.dropbox.com Dropboxin käyttäjille).

Vaiheet Jollallasi:
1. Avaa Jollan selain, ja avaa sivu www.dropbox.com
2. Etsi siirrettävät tiedostot Dropboxissa ja lataa ne puhelimellesi.
3. Nyt näet tiedostosi asiaankuuluvassa sovelluksessa Jollallasi (kuvat Galleriassa, musiikin ja videot Media -sovelluksessa).

Huom: artikkelin kirjoittamisen aikaan Jolla Kaupassa on muutama lupaava Dropbox-sovellus, ja uskomme taitavan kehittäjäyhteisömme tekevän sovelluksia myös muille pilvipalveluille. Älä unohda tarkistaa voisitko löytää Kaupasta sovelluksen jota käyttää tiedoston siirtoon Jollan selaimen käyttämisen sijaan.

Pilvipalvelun Android-sovelluksen käyttäminen tiedonsiirtoon

Voi olla mahdollista käyttää Android-sovellusta tiedostojen siirtämiseen pilvipalvelustasi puhelimeesi.

Vaiheet:

1. Asenna ja avaa Aptoide Store (tai Yandex Store).
2. Etsi käyttämäsi pilvipalvelun sovellusta kaupasta ja asenna se.
3. Avaa pilvipalvelu-sovelluksesi.
4. Etsi pilvipalvelusta tiedostot, jotka haluat Jollaasi ja lataa ne puhelimellesi.
5. Nyt näet tiedostosi asiaankuuluvassa sovelluksessa Jollallasi (kuvat Galleriassa, musiikin ja videot Media -sovelluksessa).