Jollan ensikäynnistys

Jolla -

Aseta SIM-kortti ja mahdollisesti muistikortti laitteeseen ennen sen käynnistämistä. Paina sitten virtakytkintä.

Jos Jollasi ei käynnisty Jolla-logoa pitemmälle, yhdistä Jolla laturiin, ja Jollan ollessa kiinni laturissa yritä hetken kuluttua uudelleen.

Ensikäynnistyksen vaiheet

Kun käynnistät Jollasi ensimmäistä kertaa, Avustaja -ohjelma aukeaa automaattisesti. Sen avulla määrität Jollasi perusasetukset.

Seuraavassa kuvaus sen vaiheista:

1. Jos käyttämässäsi SIM-kortissa on PIN-koodi, se kysytään sinulta pian laitteen käynnistymisen jälkeen. Syötä pyydettäessä SIM-korttisi PIN-koodi. Huom: jos sait uuden SIM-kortin kun ostit Jollasi, PIN-koodisi on todennäköisesti 1234 tai 0000. Selvitä operaattoriltasi PIN-koodisi jos et tiedä sitä.

2. Tervetuloa-ruudun jälkeen sinua pyydetään valitsemaan laitteesi kieli. Valitse listasta "Suomi", ja vedä vasemmalle hyväksyäksesi valintasi. Sinun tulee vielä vahvistaa valinta pyyhkäisemällä toisen kerran vasemmalle. Odota sitten hetkinen.

Jos valitset väärän kielen, voit peruuttaa valinnan milloin tahansa vetämällä oikealle.

Tässä vielä havainnekuva siitä, mitä tarkoitamme kun sanomme "vedä vasemmalle":

Lukeaksesi lisää Liikkeistä katso tämä.

3. Seuraavaksi sinun tulee hyväksyä Sailfish OS:n käyttöehdot. Lue ne huolellisesti, ja vedä vasemmalle hyväksyäksesi ehdot. Laitetta ei voi käyttää hyväksymättä käyttöehtoja.

4. Seuraavassa näkymässä sinua pyydetään määrittelemään käyttöjärjestelmäsi tunnelma. Valitse ruudukosta sinulle mieluinen väri ja vedä vasemmalle. Huomaa, miten kuvan värimaailma muuttuu. Saat vielä mahdollisuuden kokeilla toista väriä ja sinua pyydetään vetämään vasemmalle. Valitse miellyttävän näköinen väri ja vedä lopuksi vasemmalle päästäksesi seuraavaan ruutuun.

5. Sinua pyydetään sitten määrittämään päivämäärä- ja aika-asetukset. Voi olla, että asetukset on jo määritetty, jos SIM-korttisi on yhteydessä verkkoon. Tee tarvittaessa muutoksia. Huomaa aktivoida asetus "Käytä 24 tunnin kelloa". Hyväksy vetämällä vasemmalle.

6. Seuraavassa ruudussa voit syöttää itsestäsi tietoja. Nämä tiedot tallentuvat vain laitteellesi. Tietojen täyttäminen on kuitenkin vapaaehtoista, joten voit myös jättää kentät tyhjiksi ja vetää vasemmalle.

7. Seuraavassa vaiheessa sinun tulee joko luoda Jolla-tilin tai kirjautua sisään olemassa olevalla Jolla-tilillä.

Kun teet valinnan, sinua pyydetään määrittelemään mitä internet-yhteyttä Jollan tulisi käyttää. Valitse joko WLAN tai Mobiilidata.

Jos valitsit "Luo tili":

Kirjoita "Anna käyttäjätunnus" -riville itse keksimäsi käyttäjätunnus. HUOM: Älä käytä nimessä ä- tai ö -kirjaimia tai välilyöntejä.

Kirjoita sitten salasanasi kahteen kertaan kirjoitusvirheiden välttämiseksi salasana-viivoille.

Hyväksy vetämällä vasemmalle.

Jos valitsit "Kirjaudu sisään":

Kirjoita ylemmälle riville jo olemassa olevan Jolla-tilisi käyttäjätunnus.

Kirjoita salasana-riville Jolla-tilisi salasana.

Huom: käyttäjätunnus sekä salasana sinun pitää keksiä itse. Tästä syystä Jollan henkilökunta ei voi tietää tunnuksiasi. Jos haluat muistutuksen käyttäjätunnuksestasi ja salasanastasi, pyydä ne järjestelmältä osoitteessa https://account.jolla.com (paina "RESET PASSWORD" -tekstiä ja seuraa ruudun ohjeita).

Kun olet kirjoittanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi viivoille, vedä vasemmalle kirjautuaksesi sisään.

Jos satut saamaan ilmoituksen saatavilla olevasta SailfishOS-päivityksestä tämän kohdan jälkeen, ole hyvä ja lykkää päivityksen hakeminen siihen asti, että olet suorittanut loppuun kaiken alla kuvatun. Erityisesti anna puhelimen asentaa loppuun kaikki kohdassa 9 valitesemasi soevllukset. Aloita OS-päivityksen lataus vasta, kun kaikkien valitsemiesi sovellusten kuvakkeet näkyvät Käynnistimessä

8. Sinua pyydetään sitten lisäämään muita tilejä, joita haluat mahdollisesti käyttää Jollassasi. Voit esimerkiksi lisätä sähköpostitilejäsi tai Facebook ja Google -tilejäsi, joilta on mahdollista synkronoida yhteystietoja ja kalenterimerkintöjä. Exchange-tilien asentaminen tehdään ensikäynnistyksen jälkeen.

Joidenkin palveluiden aktivoiminen vaatii, että annat Jolla-puhelimellesi tiliin käyttöoikeudet kirjautumalla sisään tunnuksillasi.

Sähköpostitilit saattavat vaatia, että syötät käsin sähköpostitilisi asetukset.

Saat vahvistuksen onnistuneesti lisätyistä tileistä ja voit valita mitä kohteita synkronoit puhelimeesi.

9. Seuraavaksi eteesi aukeaa näkymä, jossa sinua pyydetään asentamaan haluamasi sovellukset. Yksi sovelluksista on Android -tuki, joka mahdollistaa Android -sovelluksien käyttämisen Jollassa. Valitse haluamasi sovellukset ja vedä vasemmalle aloittaaksesi niiden lataamisen ja asentamisen.

10. Sitten alkaa pienimuotoinen Opetusohjelma Liikkeistä, joilla Jollaa ohjataan. Seuraa ruudun ohjeita. Löydät Opetusohjelman asennettujen sovelluksiesi joukosta Käynnistimestä, ja voit käynnistää sen milloin vain.

Opetusohjelman loppumisen jälkeenkin tulet saamaan vihjeitä Sailfishin käytöstä, jotta siirtymisesi käyttämään Sailfishiä sujuisi mahdollisimman sujuvasti!