Jolla puhelin: Näppäimet ja liittimet, SIM- ja muistikortin asettaminen

Jolla -

Tämä artikkeli tutustuttaa sinut Jolla puhelimesi näppäimiin ja liittimiin. Opit myös SIM-kortin sekä muistikortin asettamisesta laitteeseen, ja saat vinkkejä lisälukemiseen liittyen.

SISÄLLYS

1 Yleiskatsaus Jolla puhelimeen

2 SIM- ja muistikortin asettaminen Jolla puhelimeen
2.1 Korttien poistaminen laitteesta

1 Yleiskatsaus Jolla puhelimeen

1 Äänenvoimakkuudensäädin

Tällä näppäimellä säädät eri toimintojen äänenvoimakkuutta eri tilanteissa. Lukeaksesi lisää äänenvoimakkuuden säätämisestä Sailfishissä, katso tänne.

Voit käyttää ääänenvoimakkuussäädintä myös Kamera-sovelluksessa:

• Kuvan voi ottaa säätimen sekä sekä ylä- että alaosalla.
  • Etsinkuva tarkentuu painamalla näppäin pohjaan. Kuva otetaan vasta näppäimen vapautuksesta. Näin ollen voi tähdätä ja rajata näppäin pohjassa, ja kun hyvä, ottaa kuvan vapauttamalla näppäimen.

Lue tästä lisää Kamera-artikkelistamme.

2 Virtakytkin

Voit kytkeä Jollan päälle painamalla virtakytkintä ja pitämällä sitä painettuna, kunnes laite värähtää. Kun puhelin ei ole lukittuna, voit sammuttaa virran painamalla virtakytkintä pohjassa hetken, ja valitsemalla Virrankatkaisun ilmaantuvasta ylävalikosta.

Kun Jollan virta on kytketty, voit kytkeä näytön päälle ja pois lyhyellä virtakytkimen painalluksella tai kaksoisnapauttamalla näyttöä.

Lukeaksesi virtakytkimen pikatoiminnoista siirry tänne.

3 Kuulokeliitin

Jolla käyttää kuulokkeita automaattisesti, kun ne on liitetty tähän liittimeen. Kuulokeliittimeen voidaan kytkeä myös ulkoiset kaiuttimet, kun niitä käytetään musiikin toistoon.

Lukeaksesi tuetuista langallisista kuulokkeista, siirry tänne.

4 Lataus / USB

Jollassa on MicroUSB 2.0 –portti. Tämän portin avulla voit ladata Jollan tai liittää sen muihin USB-laitteisiin massamuistiksi Media Transfer Protocol (MTP):n avulla. Kehittäjätilassa on mahdollista luoda SSH-yhteys puhelimeesi USB:n yli. Jolla puhelin ei tue USB OTG-standardia.

Lukeaksesi tiedonsiirrosta Jollan ja PC:n välillä, siirry tänne.

Voit ladata Jollasi millä tahalla Micro USB laturilla tai yhdistämällä sen tietokoneeseen, mutta nopeinta ja varminta on käyttää Jollasi mukana toimitettua laturia.

5 Kamera / salamavalo

Laitteen pääkamera (takakamera) ja salamamoduli ovat Jolla puhelimesi yläosassa.

Etukamera on näytön yläpuolella vasemmassa reunassa.

Huomautus laitteen kaiuttimesta

Kun pitelet Jollaa kädessäsi niin, että ruutu on sinua kohti, Jollan kaiutin löytyy vasemmasta alakulmasta laitteen pohjasta.

Jollassa on vain yksi kaiutin, vaikka laitteessa on molemmin puolin aukkoja pohjassa. Kaiuttimesta tuleva ääni kuuluu siis vain vasemmalta puolelta.

2 SIM- ja muistikortin asettaminen Jolla puhelimeen

Jolla tukee micro-SIM -korttistandardia ja MicroSD muistikortti standardia (teknistä tietoa muistikorttituesta löytyy täältä).

Huomaathan, että emme suosittele SIM-kortti sovittimen käyttöä Jolla Puhelimen kanssa!

Alla ohjeet korttien asettamiseen laitteeseesi:

• Katso Jollasi takakantta
  • Nosta takauorta vasemmasta alareunasta kunnes se irtoaa
  • Nosta kuorta oikeasta alakulmasta
  • Kun molemmat kulmat ovat irronneet, voit poistaa takakuoren kokonaan
  • Kun takakansi tai tarkemmin The Other Half on irti, nosta SIM-korttia paikallaan pitävä kumiläppä ylös
  • Aseta Micro-SIM kortti SIM-korttipaikkaan (merkitty kuvassa) ja muistikortti sen vieressä olevaan paikkaan.
  • Laske kumiläppä takaisin alas.
  • Kiinnitä The Other Half painamalla ensin kuoren ylälaita kiinni laitteeseen.

2.1 Korttien poistaminen laitteesta

• Poista laitteen takakuori ylläolevien ohjeiden mukaisesti.
  • Nosta kumiläppä yläasentoon ja liu'uta sormellasi SIM-kortti ulos laitteesta.
  • Liu'uta muistikortti ulos lukijasta varovasti sormenkynttäsi käyttäen.