Ongelmia Jolla-tilin lisäämisessä, sovellusten tai järjestelmäpäivitysten lataamisessa

Jolla -

Jos sinulla on ongelmia Jolla-tilisi kanssa, sovellusten lataamisessa tai asentamisessa, The Other Half -takakannen asentamisessa tai SailfishOS-käyttöjärjestelmäpäivitysten asentamisessa, lue seuraavat ohjeet huolellisesti.

Tarkista aika ja päivä

Tarkista, että puhelimessa on oikea kellonaika ja päivämäärä. Korjaa tarvittaessa valikossa Asetukset > Järjestelmä > Aika ja päivämäärä.

Tarkista Jolla-tilisi tietokoneella

• Mene osoitteeseen: https://account.jolla.com/registration/login/
  • Kirjaudu sisään Jolla-tunnuksellasi  (tai luo tunnus, jos sitä ei jo ole)
  • Jos kirjautuminen ei onnistu, paina ’reset password’ -nappia  ja anna sähköpostiosoitteesi. Käytä samaa osoitetta kuin alunperin luodessasi Jolla-tilisi.
  • Saat vahvistuspyynnön sähköpostitse. Se sisältää käyttäjätunnuksesi sekä linkin uuden salasanan luomiseen.
  • Huomaa, että sähköpostiosoitteesi ei voi olla käyttäjätunnuksesi, eikä tunnus voi sisältää aksentoituja merkkejä (å, ä, ö...).
  • Kun salasana on onnistuneesti vaihdettu, kirjaudu vielä tilillesi samalta nettisivulta varmistaaksesi, että uudet tunnuksesi todella toimivat. Laita ne muistiin.
  • Nyt voit käyttää saamiasi tietoja kirjautuaksesi Jolla-kauppaan puhelimellasi.

Jolla-tilin käyttö Jolla-puhelimesta

• Varmista, että puhelimellasi on yhteys Internetiin (avaa jokin nettisivu Selaimella)
  • Uudista kirjautumistietosi valikossa Asetukset > Tilit > Jolla. Vedä valikko esiin ja tee "Päivitä kirjautumistiedot"
  • Käytä äsken tietokoneella luomaasi ja tarkistamaasi käyttäjätunnus-salasana –paria
  • Varmista, että puhelimesi aika- ja päivämääräasetukset ovat ajantasalla kohdassa Asetukset > Järjestelmä > "Aika ja päivämäärä"
  • Voit nyt asentaa sovelluksia, asentaa The Other Half -takakannen sekä asentaa SailfishOS-päivityksiä.

a) Lataa ja asenna sovelluksia

• Valitse Luokat aivan Kaupan pääsivun lopussa. Valitse sitten Jolla (aivan listan lopussa).
    • Valitse haluamasi sovellukset yksi kerrallaan. Kosketa Asenna-painiketta oikeassa yläkulmassa.

b) Asenna The Other Half -takakansi

• Kun puhelimessa on virta päällä, liitä takakansi puhelimeesi.
    • Kosketa kohtaa 'Asenna' ruudun yläosassa.

c) Lataa ja asenna SailfishOS-käyttöjärjestelmäpäivityksiä

Jos sinun Jolla-puhelimessasi on nyt jokin seuraavista varhaisista SailfishOS-versioista 0.99.5.11, 1.0.0.5 tai 1.0.1.10, lue kappale POIKKEUS LIITTYEN ENSIMMÄISTEN SAILFISHOS-VERSIOIDEN PÄIVITTÄMISEEN tämän sivun lopussa.

1. Asentaminen päivitystiedotteista

Kun SailfishOS-päivitys on saatavilla, puhelimeen ilmestyy tiedote. Näet ne Tapahtumanäytössä, jonka saat esille pyyhkäisemällä näytön alareunan alapuolelta ylöspäin.

• Kosketa SailfishOS-tiedotetta
  • Käytä alasvetovalikkoa latauksen käynnistämiseksi
  • Seuraa ruudulle tulevia ohjeita.
    2. Päivitysten pyytäminen ja asentaminen
Vaihtoehtoisesti voit itse tarkistaa, onko päivityksiä saatavilla:
  • Avaa valikko Asetukset > Järjestelmä > Sailfish OS -päivitykset
  • Ota alasvetovalikosta komento 'Etsi päivityksiä'
  • Jos päivitys on saatavilla, se näkyy ruudun keskellä kohdassa 'SailfishOS'. Hae päivitys alasvetovalikon komennolla 'Päivitä laite'.
  • Seuraa ruudulle ilmestyviä ohjeita.

Jos et vieläkään pysty lataamaan sovelluksia tai päivittämään käyttöjärjestelmää, ehdotamme, että resetoit Jollasi takaisin tehdasasetuksiin.

Tee kuitenkin ensin varmuuskopio puhelinluettelostasi ja muista tärkeistä tiedoista ja talleta varmuuskopio puhelimessa olevalle SD-kortille - tämä toiminto on tuettu SailfishOS:n versiosta 1.0.4.20 eteenpäin. Kaikki tämä tehdään valikossa Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopio.

Jollan resetointi tehdasasetuksiin:

• Mene kohtaan Asetukset >Järjestelmä > 'Palauta laite alkutilaan' (pitkän valikon alimmaisena)
  • Kosketa kohtaan 'Palauta tehdasasetukset', näppäile lukkokoodi (jos kysytään) ja lopuksi kosketa kohtaan 'Hyväksy'.

Puhelimen käyttäjämuisti nollautuu, asennetut sovellukset poistetaan ja käyttöjärjestelmä (SailfishOS) palautuu siihen versioon, joka laitteessa oli tehtaalta lähtiessä.

Puhelimen palautus käyttökuntoon tehdasasetuksiin palautuksen jälkeen

1. Käynnistä Jolla ja aja läpi opetusohjelma. Suosittelemme, että hyppäät Jolla-tilin luomisen ohi tässä kohdassa. Tehdään se kohdassa 3 alla. Älä myöskään asenna muita tilejä tai mitään sovelluksia.

2. Varmista, että Jolla-puhelimellasi on toimiva Internet-yhteys (mobiili tai WLAN). Varmistuksen voit tehdä avaamalla Jollan nettiselaimen ja kirjoittamalla siihen minkä tahansa verkkosivun osoitteen – jos sivu aukeaa, nettiyhteys toimii.

3. Avaa tämän jälkeen sovellus ’Jolla Kauppa’. Käytä alasvetovalikkoa ja valitse sieltä sieltä ’Lisää tili’ ja valitse ’Jolla’. Kirjaudu tilillesi käyttäen Jolla-tunnuksiasi.
Tämä kohta on sama kuin "Jolla-tilin käyttö Jolla-puhelimesta" ylempänä.

Jos kaikki meni hyvin, sinulla on nyt Jolla-tili käytössäsi ja Jolla Kauppa –sovellus auki Jollasi ruudulla. Päivitetään SailfishOS nyt viimeisimpään versioonsa.

4. Mene kohtaan Asetukset > Järjestelmäasetukset > Laitteen tiedot.

5. Vedä alasvetovalikko esille ja valitse ’Etsi päivityksiä’. Toimi kuten kohdassa "2. Päivitysten pyytäminen ja asentaminen" yllä.

6. Valitse alasvetovalikosta ’Lataa’ ja odota, kunnes päivitys on siirretty puhelimeesi – ruudun yläosassa olevan maiseman yli kulkee valoaalto vasemmalta oikealle kuvaten latauksen etenemistä. Kun lataus on valmis, valitse alasvetovalikosta 'Asenna' ja odota, kunnes päivitys on asennettu. Asennuksen aikana puhelimen mustapohjaisella ruudulla on Sailfish-logo ja sen alla edistymistä kuvaava viiva. Pidä puhelin kytkettynä akkulaturiin, äläkä käytä virtapainiketta tässä vaiheessa. Asennus päättyy siihen, että puhelin käynnistyy uudelleen.

HUOMAA: Päivitykset varhaisista SailfishOS:n versioista tapahtuvat väliversioiden 1.0.2.5 sekä 1.1.2.16 kautta. Kun versio 1.0.2.5 on asennettu, etsi sitten SailfishOS-päivitystä uudelleen, asenna versio 1.1.2.16. Tämän jälkeen voit päivittää Sailfishin viimeisimpään versioon.

POIKKEUS LIITTYEN ENSIMMÄISTEN SAILFISHOS-VERSIOIDEN PÄIVITTÄMISEEN

Lue kappale HUOMAA - VARHAISTEN SAILFISH-VERSIOIDEN PÄIVITYS tässä tukiartikkelissa.