Miten etsin yhteystietoja laitteestani?

Jolla -

Avaa Henkilöt-sovellus painamalla sen ikonia  icon-launcher-people.png . Näet näin puhelinluettelosi.

Henkilöt-sovellus näyttää Suosikkiesi kuvat (tai nimet kuvien puuttuessa) ylimpänä listassa, sitten ihmiset joiden kanssa olet pitänyt yhteyttä viimeaikoina (yhteystapa kerrotaan kuvakkeella oikeassa reunassa), ja sitten kaikki loput yhteystietosi kirjainhakemistona.

Hakutoiminnon käyttäminen

Ylävalikosta voit valita "Näytä haku", joka mahdollistaa yhteystiedon etsimisen hakusanalla. Jolla ehdottaa sinulle hakutuloksia samalla kun kirjoitat jotakin riville, jonka alussa näkyy suurennuslasi.

Hakutuloksissa näkyvät yhteystiedot, jotka vastaavat hakusanaasi. Voit kirjoittaa muutaman kirjaimen etunimen, sukunimen, lempinimen tai yrityksen nimen alusta.

Voit hakea myös puhelinnumeron perusteella (nähdäksesi kenelle numero kuuluu). Tällöin sinun on kuitenkin numeron alkua kirjoittaessasi tiedettävä, onko numero talletettu Jollaan kansallisessa vai kansainvälisessä (E.164) muodossa. Voit joutua tekemään kaksi hakua, ensin esimerkiksi +35840123 ja sitten 040123. Tässä esimerkissä "+358" on Suomen maatunnus ja "040" on operaatorin tunnus tai aluekoodi.

Kirjainhakemiston käyttäminen

Napauta kirjainta, jotta voit selata kaikkia yhteystietoja, joiden nimi alkaa tuolla kirjaimella. Huomaa, että alkukirjaimet ovat joko etunimien tai sukunimien alkukirjaimia riippuen siitä, millaiset asetukset olet valinnut nimiä varten valikossa Asetukset > Sovellukset > Henkilöt > "Näytä sukunimi ensin".

Kirjainhakemiston ensimmäinen merkki on maapallon kuva, jota napauttamalla näet kaikki yhteystietosi, jotka ovat online-tilassa laitteesi Chat-tileillä. Tämä on helpoin tapa aloittaa Chat-keskustelu yhteystietojesi kanssa.

Vinkki: voit lisätä uusia Chat-tilejä laitteeseesi valitsemalla Asetukset > Tilit, ja valitsemalla "Lisää uusi tili" ylhäältä löytyvästä vetovalikosta.

Henkilöt-sovelluksen asetusten muuttaminen

Jos haluaisit mieluummin, että yhteystiedot on listattu sukunimen perusteella, poistu Henkilöt-sovelluksesta, valitse Asetukset > Sovellukset > Henkilöt. Tee sitten haluamasi muutokset asetuksiin.

Tässä näkymässä voit valita:

• näytetäänkö yhteystiedoistasi ensin suku- vai etunimi
  • ovatko nimet ovat suku- vai etunimen mukaan järjestetty (riippumatta siitä, kumpi nimi näytetään ensin kullakin rivillä)
  • näytetäänkö SIM-kortissa olevat nimet automaattisesti osoitekirjassasi.

Voit myös aloittaa yhteystietojen tuonnin tästä näkymästä!

Vinkki: yhteystietojen tuonnista voit lukea lisää täältä.