Mikä on "Henkilöt" sovellus ja miten käytän sitä?

Jolla -

Henkilöt-sovellus on laitteesi osoitekirja.

Napauttamalla ikonia icon-launcher-people.png pääset Henkilöt -sovellukseen ja osoitekirjaasi.

Miten etsin yhteystietoja?

Henkilöt -sovellus näyttää Suosikkiesi kuvat ylimpänä listassa, sitten ihmiset joiden kanssa olet pitänyt yhteyttä viimeaikoina, ja sitten kaikki loput yhteystietosi kirjainhakemistona.

Ylävalikosta voit valita "Näytä haku", joka mahdollistaa yhteystiedon etsimisen hakusanalla. Jolla ehdottaa sinulle hakutuloksia samalla kun kirjoitat.

Napauta kirjainta, jotta voit selata kaikkia yhteystietoja joiden nimi alkaa tuolla kirjaimella.

Kirjainhakemiston ensimmäinen merkki on maapallon kuva, jota napauttamalla näet kaikki yhteystietosi jotka ovat online-tilassa laitteesi Chat-tileillä.

Jos haluaisit mieluummin, että yhteystiedot on listattu sukunimen perusteella, poistu Henkilöt sovelluksesta, valitse "Asetukset" > "Sovellukset ja paina sitten "Henkilöt".

Lue lisää tästä ominaisuudesta täältä.

Miten merkitsen yhteystiedon suosikiksi?

Kun avaat yhteystietosi kortin ja napautat hänen kuvan vieressä näkyvää tähteä, merkkaat tämän yhteystiedon Suosikiksi. Näet tämän ihmisen pikavalintakuvakkeen Henkilöt -sovelluksen ensimmäisessä näkymässä.

Lue lisää tästä ominaisuudesta täältä.

Miten lisään uuden yhteystiedon?

Kun haluat lisätä uuden yhteystiedon tiedot osoitekirjaasi, valitse vetovalikosta "Lisää henkilö". Täytä kaikki haluamasi tiedot kentille. Voit muuttaa näitä tietoja myös jälkeenpäin. Tallenna muutokset pyyhkäisemällä vasemmalle, tai napauttamalla "Hyväksy" oikeasta yläkulmasta.

Napauta uuden yhteystiedon kortissa näkyvää (+) -ikonia lisätäksesi kontaktille kuvan.

Jos kontaktilla on jo kuva, sen muuttaminen onnistuu napauttamalla kuvaa.

Lue lisää tästä ominaisuudesta täältä.

Miten tallennan puhelinnumeron puheluhistoriasta tai viestistä?

Yhteystiedon tallentaminen puhelulokista:

• Paina pitkään numeron päällä puhelulokissa.
  • Valitse sitten "Tallenna numero".
  • Jollasi näyttää sinulle tiedot, mitä sillä on jo numerosta, sekä vaihtoehdot soittaa numeroon tai lähettää tekstiviesti numeroon.
  • Valitse vetovalikosta "Tallenna" saadaksesi mahdollisuuden lisätä enemmän tietoja.

Yhteystiedon tallentaminen SMS viestistä:

• Pyyhkäise viestissä vasemmalle nähdäksesi lähettäjän tietokortti.
  • Valitse ylävalikosta "Tallenna" saadaksesi mahdollisuuden lisätä numerolle nimen ja muita tietoja.

Huom.: puhelimesi asetuksista riippuen, voi olla että puhelimesi käyttäytyy eri tavalla. Lue tästä lisää tästä ominaisuudesta täältä.

Miten linkitän yhteystietoja?

Jotkut yhteystiedot saattavat näkyä useaan kertaan osoitekirjassasi. Ei hätää, voit yhdistää nämä yhteystiedot "linkittämällä" ne:

• Avaa yhteystiedon osoitekortti
  • Valitse ylhäältä löytyvästä vetovalikosta "Linkitä"
  • Jolla yrittää arvata, mihin kontaktiin haluat linkittää yhteystiedon, valitse oikea listasta
  • Jos Jolla ei löytänyt yhteystietoa johon halusit linkittää valitsemasi yhteystiedon, valitse vetovalikosta "Lisää muita linkkejä"

Miten jaan yhteystiedon?

Yhteystiedon jakamistoiminto löytyy ylhäältä löytyvästä vetovalikosta.
Valitse "Jaa", jonka jälkeen voit valita millä keinolla haluat jakaa yhteystietosi.

Lue lisää tästä ominaisuudesta täältä.

Miten muokkaan tai poistan yhteystietoja?

Avaa jonkun yhteystietosi osoitekortti:

• Vedä näkymää alaspäin, kunnes näet ylhäältä löytyvän vetovalikon
  • Jos valitset "Muokkaa", pääset muokkaamaan yhteystiedon tietoja.
  • Valitse "Poista" tuhotaksesi yhteystiedon. Näet ajastimen, joka antaa sinulle mahdollisuuden perua poisto muutaman sekunnin sisällä.

Miten tuon yhteystietoja?

Poistu Henkilöt -sovelluksesta valitse Asetukset painamalla icon-launcher-settings.png . Valitse sitten Sovellukset ja paina sitten icon-launcher-people.png.

Tästä näkymästä voit aloittaa yhteystietojen tuonnin esimerkiksi SIM-kortilta.

Vinkki: lue lisää yhteystietojen tuomisesta muilta laitteilta täältä.