Miten vastaanotan ja soitan puheluja?

Jolla -

Puheluun vastaaminen

Puhelun tullessa soittoääni kuuluu (jollet ole vaientanut sitä), puhelin värisee ja näet näytöllä soittajan puhelinnumeron (jollei salainen) tai nimen, jos numero kuuluu Jollan puhelinluetteloon tallentamaasi yhteystietoon.

1. Katso, kuka soittaa.
2. Sipaise näyttöä alaspäin niin, että näytön yläosan vaalea juova osuu sanan Vastaa kohdalle. Nosta sormesi siinä kohdassa.

Puhelimen soiminen lakkaa ja puhelunäkymä ilmestyy näytölle. Näet siinä kolme vaihtoehtoa puhelun ohjaamiseen: äänen ohjaaminen kädet vapaana -kaiuttimeen, näppäimistön ottaminen esiin DTMF-komentojen antamiseksi sekä mikrofonin mykistys. Kullekin vaihtoehdolle on oma merkkivalonsa. Kaikkien kolmen yläpuolella näkyy puhelun kesto.

Alasvetovalikon kautta voit tarvittaessa avata toisen samanaikaisen puhelun.

Puhelunäkymän alaosassa on painike puhelun lopettamiseksi.

Puhelun hylkääminen

Puhelun tullessa

1. Katso, kuka soittaa.
2. Sipaise näyttöä ylöspäin kunnes näytön alaosan vaalea juova osuu sanan Ohita kohdalle. Nosta sormesi siinä kohdassa.

Tämä lopettaa puhelimen soimisen heti. Sen jälkeen voit lopettaa puhelun heti tai vastata siihen tekstiviestillä (SMS). Kummassakaan tapauksessa puheyhteyttä ei avata eli soittaja ei kuule, mitä sanot.

HUOMAA: SailfishOS-versiosta Vaarainjärvi (1.1.1.x) lähtien voit hylätä tulevan puhelun myös kääntämllä puhelimen näytön alaspäin tai painamalla virtapainiketta lyhyesti.

Kosketettuasi kohtaa Hylkää puhelu näet Puhelu lopetettu -näkymän (seuraavassa kuvassa). Jos taas kosketit kohtaa Lähetä viesti, pääset kätevästi kirjoittamaan tekstiviestin soittajalle. Puhelu lopetettu -näkymästä voit myös helposti soittaa takaisin.

Puhelun soittaminen

Riippuen Jollasi tilasta puhelun voi aloittaa eri tavoilla.

Jos Jolla nukkuu (näyttö pimeänä)

• Tee kaksoisnapautus ruudulle, jotta Jolla herää
  • Valitse alasvetovalikosta toiminto Puhelin tai tee kuten alla.

Jos Jolla on hereillä

Puhelin-sovellus käynnistyy ja näyttää edellisten puhelujen historian (jos puheluja on jo tehty). Voit valita soittosi kohteen seuraavilla tavoilla:

a) Kosketa puheluhistoriassa sitä numeroa tai nimeä, jolle haluat soittaa. Riippuen Soitto saman tien [*] -asetuksesta (katso alaviite) näet joko yhteystiedon yksityiskohtineen (kuva alhaalla keskellä) tai lähtevän puhelun näkymän (alhaalla oikealla). Yhteystiedon tapauksessa kosketa kohtaan Soita.

Jos haluamaasi puhelun kohdetta ei näy historiassa, käytä jotakin seuraavista tavoista (bcd) yhteystiedon löytämiseksi:

b) Valitse alasvetovalikosta joko Anna puhelinnumero or Soita henkilölle.

c) Jos valitset Anna puhelinnumero, näppäimistö ilmestyy ja voit näppäillä puhelinnumeron. Paina sitten Soita.

d) Jos valitset Soita henkilölle, puhelinluettelosi ilmestyy ja voit
- napauttaa yhtä suosikkikontaktiasi (sivun yläosassa)
- napauttaa yhtä alkukirjainta ja etsiä sillä kirjaimella alkavaa kontaktia
- hakea alasvetovalikosta komennon Näytä haku ja alkaa kirjoittaa nimeä; yhteensopivien kontaktien nimiä ilmestyy näytölle. Kosketa haluamaasi nimeä.

Jolla käynnistää puhelun nyt. Ensin näet Soitetaan..., mutta pian se muuttuu sanaksi 'Hälyttää...', mikä tarkoittaa, että tavoitellun kontaktin puhelin soi. Huomaa, että voit vielä keskeyttää puheluyrityksesi painikkeella Peru näkymän alaosassa.

Kun puheluusi vastataan, puhelunäkymä ilmestyy. Voit päättää puhelun koskettamalla painiketta Lopeta puhelu. Katso muut tarjolla olevat toiminnot tämän artikkelin alkupuolelta kappaleesta Puheluun vastaaminen.

[*] Riippuen toiminnon Soitto saman tien asetuksesta valikossa Asetukset > Sovellukset > Puhelin tapahtuu seuraavaa kosketettaessa nimeä tai numeroa puheluhistoriassa:

• Soitto saman tien = PÄÄLLÄ
    - Lyhyt napautus aloittaa puhelun heti ilman viivettä
    - Pitkä painallus avaa valikon, jossa on lisää toimintoja
  • Soitto saman tien = POIS
    - Lyhyt napautus avaa kontaktikortin, josta voit valita haluamasi numeron (jos useita) sekä toiminnon (puhelu, SMS, sähköposti)
    - Pitkä painallus avaa valikon, jossa on lisää toimintoja.