Miten asennan Exchange-tilin Jollaani?

Jolla Care -

Näiden ohjeiden avulla asennat Exchange sähköpostitilin Sailfish-laitteeseesi. Ohjeet sopivat esimerkiksi Hotmail- ja Outlook-tilien asentamiseen, sekä monesti myös yritysten tarjoamien Exchange-tilien asennukseen.

1 Alkuvalmistelut

Asentaaksesi Exchange -tilejä laitteeseesi sinun tulee ladata Exchange -tuki Jollan Kaupasta:

1.) Avaa Kauppa-sovellus
2.) Kirjaudu vaadittaessa Sailfish-laitteellasi Jolla-tilillesi
3.) Valitse Jolla Kaupan ensimmäisesää näkymästä yläpuolen vetovalikosta "Etsi":

4.) Etsi hakusanalla "Exchange", ja asenna tuki laitteellesi.

Tunnistat Exchange-tuen sen ikonista:

2 Tilin lisääminen Sailfish-laitteeseen

2.1 Tilin lisääminen automaattisesti

• Varmista, että laitteessasi on toimiva Internet-yhteys
  • Mene valikkoon "Asetukset > Tilit"
  • Valitse "Lisää tili" vetovalikosta ja valitse "Microsoft Exchange":

• Seuraavassa näkymässä pääset kirjoittamaan seuraavat tiedot:
    • sähköpostiosoitteesi
    • käyttäjätunnuksesi      (yleensä myös tähän laitetaan sähköpostiosoite)
    • salasanasi
    • toimialue                   (jätä tyhjäksi, jos palveluntarjoasi ei vaadi sitä)

• Napauta "Hyväksy" oikeassa yläkulmassa. Jolla hakee tarvittavat asetukset palvelimelta automaattisesti, jos palveluntarjoajasi tukee tätä. Voit siinä tapauksessa hypätä kohtaan Tilin asennuksen viimeistely.

• Jos tiedät jo nyt, että palveluntarjoajasi ei tue asetusten automaattista hakua, napauta kohtaan “Manuaalinen asetus” (tämän ikkunan alaosassa) ja jatka kohdasta Tilin asetusten syöttäminen itse.

2.2 Tilin asetusten syöttäminen itse

Mikäli tilillesi ei löytynyt asetuksia automaattisesti tai valitsit määritellä asetukset itse, näet nyt tämän näkymän:

• Palvelimen toimialue   (jätä tyhjäksi, jos palveluntarjoasi ei vaadi sitä)
  • Palvelimen osoite
    • yksityiskäyttäjät:   outlook.office365.com tai m.hotmail.com tai jotakin muuta
    • yrityskäyttäjät:     ota yhteyttä yrityksesi IT-tukeen
  • Palvelimen portin numero  (useimmat palvelimet käyttävät porttia 443)
  • Napauta "Suojattu yhteys" päälle (niin että 'LED' palaa rivin alussa)
  • Jos palvelimessa on itseallekirjoitettu varmenne, napauta vaihtoehto "Hyväksy kaikki SSL-varmenteet" päälle.
  • Tallenna asetukset napauttamalla "Hyväksy".

Mikäli syöttämissäsi asetuksissa on jotain vikaa, saat siitä ilmoituksen sekä kehoituksen siitä mitkä asetukset tulisi tarkistaa.

2.3 Tilin asennuksen viimeistely (sykronointitiheydet yms.)

Kun Exchange -tilisi asetukset ovat kunnossa, pääset tekemään hienosäädöt liittyen synkronoitaviin kohteisiin sekä synkronointiheyteen:

• Mitkä palvelut haluat päivitysten piiriin (sähköposti, yhteystiedot, kalenteri)
    • Automaattinen vai käsin tehtävä päivitys, päivitystiheys, kiireajat
    • Kiirepäivät ja -kellonajat
    • Kuinka kaukaa kuluneesta ajasta haluat sähköpostiviestit ja kalenteritapahtumat
    • Missä ristiriidat ratkaistaan (yleensä valitaan "Palvelin ensisijainen").
    • Palvelujen provisiointi: laita päälle
      Jos tilisi luonti epäonnistuu ja/tai yrityksesi IT-tuki neuvoo sinua laittamaan provisioinnin pois päältä, tee niin (jolloin LED sammuu) ja yritä luoda tilisi uudelleen. Jotkin palvelimet voivat hyväksyä laitteita, jotka eivät tue provisiointia. Huomaa, että Sailfish 1.1.2.16:kaan ei tue ihan kaikkia provisiointikäytäntöjä (esim. etätyhjennys). Ota yhteys yrityksesi IT-tukeen saadaksesi tietoa palvelimenne asetuksista.
  • Selaa sivun alkuun.
  • Napauta "Hyväksy".

Exchange alkaa nyt päivittää tietojasi. Muutaman minuutin kuluttua sähköpostisi, kalenterimerkintäsi ja yhteystietosi ovat laittellasi, riippuen tekemistäsi päivitysvalinnoista.

HUOMAA: Sailfish-käyttöjärjestelmässä ei ole erityistä sovellusta (kuten "Outlook") MS Exchangelle. Sen sijaan MS Exchange näkyy yhtenä sähköpostitilinä Sähköposti-sovelluksessa. Sovelluksen voi asentaa Jollan Kaupasta samasta Jolla-kategoriasta kuin Exchange asennettiin.

Tässä on videoesitys (englanninkielinen), joka kattaa alla kuvatut vaiheet 1-3.