Sailfish X: WLAN-hotspot (Internet-yhteyden jakaminen)

Jolla Care -

Sailfish X:n versiossa 2.1.3.5 (sekä sitä aiemmat ja ehkä myös seuraavat) on se ongelma, että vaikka WLAN-hotspotin (Internetin jakaminen) voi laittaa päälle valikossa "Asetukset > Internet-yhteyden jako", Xperia X -laite ei tarjoa mitään WLAN-verkkoa, johon muut laitteet voisivat liittyä.

Tämä ongelman voidaan kuitenkin kiertää seuraavin komennoin. Tätä varten on laitettava Kehitystila ja SSH-salasana päälle.

Hotspot päälle

devel-su
echo 2 > /sys/module/bcmdhd/parameters/op_mode

Käynnistä WLAN uudelleen valikossa  "Asetukset > WLAN" ja laita hotspot päälle valikossa "Asetukset > Internet-yhteyden jako".

ip link set dev wlan0 master tether

Valikossa "Asetukset > Internet-yhteyden jako" määritetetyn WLAN-verkon pitäisi nyt olla näkyvissä.

Hotspot pois päältä

devel-su
echo 1 > /sys/module/bcmdhd/parameters/op_mode

Laita hotspot pois päältä ja käynnistä WLAN uudelleen em. valikoissa.