Mobiilidatan ongelmien korjaaminen poistamalla oFonon tiedostoja

Jolla Care -

Joskus voi käydä niin, että mobiilidatan paneminen päälle napauttamalla valikon Asetukset > Matkapuhelinverkko ylintä riviä ei toimi. Seuraavat temput saattavat auttaa.

Ennen niitä kokeile kuitenkin, auttaisiko oFono Logger -sovelluksen käyttäminen.

Temppu #1

1.  Pyyhkäise Tapahtumanäkymä esille.
2. Kosketa "Yhdistä internetiin"
3. Kosketa SIM-kuvaketta (jonka alla on matkapuhelinoperaattorisi nimi).
Tämä saattaa auttaa merkkivalon syttymään mobiilidatakuvakkeen yläpuolella.

Temppu #2

1. Laita Lentotila päälle Asetukset-valikossa. Odota pari minuuttia.
2. Laita Lentotila pois.
3. Yritä laittaa mobiilidata päälle valikossa Asetukset > Matkapuhelinverkko.

Temppu #3

Käytetään Kehitystilaa apuna - lue tämä tukiartikkeli ensin. Se kertoo, miten aktivoida kehitystila.
Kehtiystila sallii pääsyn syvemmälle Sailfish-järjestelmään antamalla sinulle pääkäyttäjän oikeudet ("root" -oikeudet). Samalla laitteeseen asennetaan Terminal-sovellus.

1. Asenna ja laita Kehitystila päälle.
2. Avaa Terminal-sovellus.
3. Nollaa SIM-korttiisi liittyvät asetukset puhelimesta seuraavilla komennoilla (ole tarkkana, että kirjoitat ne *täsmälleen* mallin mukaisesti):

devel-su
systemctl stop ofono

rm -rf /var/lib/ofono/*
reboot

Viimeinen komento saa laitteesi käynnistymään uudelleen.
Kokeile nyt laittaa mobiilidata päälle.