Mobiilidatan asetusten korjaamisesta

Jolla Care -

Sailfish OS osaa hakea SIM-kortille sopivat data-asetukset ja laittaa ne käyttökuntoon Sailfish-laitteeseen. Josskus voi kuitenkin sattua, että tämä epäonnistuu, minkä jälkeen jopa mobiilidatan päälle saaminen valikossa "Asetukset > Matkapuhelinverkot" voi olla mahdotonta.

Tähän tilanteeseen meillä on kätevä sovellus, joka saattaa auttaa ulos ongelmatilanteesta. Lue eteenpäin.

Jos sinulla on toimiva Internet-yhteys puhelimestasi (WLANin kautta), seuraa alla olevia ohjeita:

1. Asenna sovellus oFono Logger Jollan Kaupasta. Tämä sovellus ei ainoastaan kerää tapahtumatietoa puhelimesta, vaan osaa myös korjata joitakin virheitä mobiilidatan asetuksissa (jos se sellaisia havaitsee).
  2. Avaa oFono Logger (se löytyy sovellusvalikoimasi lopusta). Älä säikähdä sitä, että sovellukseen alkaa tulla tekstirivejä (lokitietoa) sen kerätessä tietoa puhelimestasi.
  3. Jos oFono Logger löytää sellaisia virheitä, jotka se voi korjata, sen ylävetovalikkoon ilmestyy toiminto "Fix mobile data" toiminnon "Clear log" yläpuolelle. Pääset käsiksi vetovalikkoon selaamalla ensin lokinäyttöä ylöspäin, kunnes näet oikeassa yläkulmassa tekstin "Ofono log". Seuraavaksi pyyhkäise näyttöä alaspäin (tuttuun tapaan), jotta saat vetovalikon näkyville. Jos tämä sovellus ei tunnista virheitä, tuota uutta toimintoa ei ilmesty - tässä tapauksessa hyppää tämän ohjeen kohtaan 5.
  4. Jos tuo uusi toiminto näkyy, valitse se. Tämän jälkeen sen tulee häipyä näkyvistä, ja nyt pitäisi olla mahdollista laittaa mobiilidata päälle valikossa "Asetukset > Matkapuhelinverkot". Vaihtoehtoisesti oFono Loggerin vetovalikkoon voi ilmestyä toinen uusi toiminto "Enable mobile data". Suorita sekin, jos näet sen.
  5. Sulje oFono Logger -sovellus. Jos mobiilidata alkoi toimia, voit poistaa sovelluksen. Jos mobiilidata ei toimi, saatamme vielä käyttää sovellusta lokien keräämiseen.

Tämän jälkeen mobiilidata pitäisi olla laitettavissa päälle valikossa "Asetukset > Matkapuhelinverkot".