Sähköpostivarmenteen lisääminen

Jolla Care -

Esiasennetut sähköpostisertifikaatit voi katsoa valikossa "Asetukset > Varmenteet > Sähköpostivarmenteet". On mahdollista asentaa lisää varmenteita käyttäen ns. komentoriviä (sillä vastaava käyttöliittymän tuki puuttuu).

Tässä tukiartikkelissa esitämme esimerkin omaisesti, miten varmenne nimeltä "JSCCinternalCA.crt" lisätään. Vaihda sinun varmenteesi nimi alla oleviin komentoihin.

Seuraavien komentojen suorittaminen edellyttää ns. Kehittäjätilaa.

1. Kopioi varmennetiedosto (*.crt) PC:stäsi aluksi Sailfish OS -laitteesi Home-kansioon "/home/nemo". Käytä siirtoon haluamaasi tapaa. Tapoja esitellään tässä tukiartikkelissa.

2. Käyttäen Sailfish-laitettasi hanki ensin pääkäyttäjän oikeudet (katso tarvittaessa Kehittäjätilan artikkelia) ja kopioi sitten varmenne edelleen kansioon  "/etc/pki/ca-trust/source/anchors".

devel-su     ## tarvitset SSH-salasanasi tähän
cp /home/nemo/JSCCinternalCA.crt /etc/pki/ca-trust/source/anchors

3. Suorita komento update-ca-trust

update-ca-trust

4. Avaa sähköpostivarmenteet asetuksista ja tarkista, että lisäämäsi varmenne löytyy luettelosta:

Asetukset > Varmenteet > Sähköpostivarmenteet

Valitse tuo varmenne. Käynnistä laitteesi uudelleen.

5. Laita Kehittäjätila pois päältä, jos et sitä enää tarvitse.