Mikä on Sailfish X -lisenssi

Jolla Care -

Jollan Sailfish X -lisenssi tekee mahdolliseksi Sailfish OS (Sailfish X) -ohjelmiston asentamisen seuraaviin Sony-laitteisiin (marraskuu 2018):

• Sony Xperia XA2 Single SIM (H3113 & H3123 & H3133)
  • Sony Xperia XA2 Dual SIM (H4113 & H4133)
  • Sony Xperia XA2 Plus Single-SIM (H3413)
  • Sony Xperia XA2 Plus Dual-SIM (H4413 & H4493)
  • Sony Xperia XA2 Ultra Single-SIM (H3213 & H3223)
  • Sony Xperia XA2 Ultra Dual-SIM (H4213 & H4233)
  • Sony Xperia X Single SIM (F5121)
  • Sony Xperia X Dual SIM (F5122)

Lisäksi lisenssi tuo ns. lisenssoidun sisällön [1] saataville Jolla Kaupassa, josta ne voi ladata ja asentaa.

Lisenssi on sidottu Jolla-tiliin, jolla lisenssi ostettiin. Kirjauduttaessa Jolla-tilille Xperia-laitteesta lisenssi sidotaan myös laitteen IMEI-koodiin. Lisenssi on siis voimassa yhdessä laitteessa yhdellä Jolla-tilillä.

Sen jälkeen kun olet kirjautunut tälle Jolla-tilille Xperia X -laitteestasi, lisensoitu sisältö tulee saataville Jolla Kaupan kategoriassa 'Jolla'. Laitteen käynnistäminen uudelleen tarvitaan joissakin tapauksissa - siis käynnistä Xperia uudelleen, jos mainittua sisältöä ei löydy.

[1] Nykyisin: Android-tuki [a], MS Exchange -tuki [b] ja ennakoiva tekstinsyöttö [c].
Huomaa, että mikään näistä ei näy kuvakkeiden muodossa sovellusten käynnistysnäkymässä, sillä ne eivät ole sovelluksia. Toiminto "Omat sovellukset" Jolla Kaupan vetovalikossa näyttää, mitä laitteeseesi on asennettu.

[a] tarvitaan Aptoiden ja muiden Android-sovelluskauppojen asentamiseeksi, minkä jälkeen varsinaisten Android-sovellusten asentaminen on mahdollista.
[b] mahdollistaa kirjautumisen omalle Exchange-tilille valikossa Asetukset > Tilit, minkä jälkeen Exchange näkyy Sähköposti- ja Kalenteri-sovelluksissa.
[c] näkyy vain ennustesanoina näennäisnäppäimistön yläreunassa silloin, kun kirjoitat tekstiä.

Asennettuasi palvelut [a], [b] tai [c] on hyvä käynnistää laite uudelleen.

Lisenssit tarkemmin:

Sailfish X Free on kokeiluversio Xperia-tuotemalleille. Voit ladata ja asentaa sen ilman maksua kokeillaksesi Sailfish OS:ää Sony-laitteessasi. Täysi ohjelmistoversio, jossa on myös tuki Android-ohjelmille, vaatii ns. täyden lisenssin (Full license) ja tulee saataville tämän vuoden (2018) aikana Sony Xperia XA2 -tuoteille. Tämä täysi lisenssi on jo saatavilla Xperia X -tuotteille.

Tämän linkin taulukko näyttää, mitä eri lisenssit kattavat (englanniksi).