Kun Sailfish OS -päivityksen lataaminen epäonnistuu

Jolla Care -

Joskus OS-päivityksen lataaminen ei onnistu tai keskeytyy yllättäen. Myös virheviesti "Päivityksen kokoa ei voida määritellä" ilmestyy. Tämä artikkeli antaa neuvoja noista tilanteista selviämiseen.

1. Perusasiat kuntoon

Suosittelemme, että raivaat ainakin 3-4 Gt vapaata tilaa laitteesi sisäiseen muistiin, ennen kuin aloitat OS-päivityksen lataamisen. Siirrä kuvia, videoita ja muita isoja tiedostoja SD-muistikortille, PC:hen tai pilvipalveluusi. Tarkista tallennustila valikossa "Asetukset > Tallennustila". Käytettävissä olevaa tilaa tulisi olla 4 Gt tai enemmän.

On myös huomattu, että jotkin sovellukset OpenRepos-sovellusjakelusta usein aiheuttavat päivitysongelmia. Ole hyvä ja poista kyseisten sovellusten asennukset ennen OS-päivitystä. Useimmiten ongelmia aiheuttaneet sovellukset ovat  Phonebook, Callrecorder or Patchmanager, mutta muitakin voi olla.

Varmista, että laitteestasi on luotettava Internet-yhteys.

Käy valikossa "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset" ja etsi päivitystä.

2. Mahdollisten konfliktien poistaminen

2.1 Päivityksen kokoa ei voida määritellä

Lue tämä tukiartikkeli ja toimi sen ohjeiden mukaisesti.

2.2.  Lataus alkaa mutta keskeytyy

Joskus ongelmien syyksi on paljastunut se, että ns. Store client (laitteessasi) and Store backend (Jollan internetissä) eivät ole synkronissa toistensa kanssa. Yritämme poistaa nuo konfliktit seuraavassa.

Meidän on käytettävä ns. komentoriviä eli avattava Terminal-sovellus. Saat tämän sovelluksen asentamalla Kehittäjätilan (linkki ohjeisiin). Muista myös asettaa SSH-salasana itsellesi. Terminal-sovellusta vielä parempi työkalu on SSH-yhteys PC:ssä ajettavasta Putty-sovelluksesta - katso tämä artikkeli.

Siis avaa nyt joko Terminal-sovellus tai SSH-yhteys Puttystä. Suorita alla olevat komennot yksitellen:

devel-su                    ###  SSH-salasana tarvitaan
pkill store-client
rm -rf /home/nemo/.cache/store-client/os-info
rm -rf /home/.pk-zypp-dist-upgrade-cache/*
reboot

Sailfish-laitteesi käynnistyy nyt uudelleen. Kun valmista, mene valikkoon "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset" ja etsi päivitystä. Lataa ja asenna se.

Onnea matkaan!

3) Ongelma jatkuu - lokien kerääminen R&D:n tutkittavaksi

Jos OS-päivityksen lataamisen ongelmat jatkuvat, suorita seuraavat komennot lokien keräämiseksi laitteestasi.

devel-su                         ### (jollei ole jo tehty)

cp /var/log/systemboot.log /home/nemo
cp /var/log/systemupdate.log /home/nemo
cp /var/log/zypp/history /home/nemo
rpm -qa > /home/nemo/rpm-qa.log
export COLUMNS=400; journalctl -a -n10000 > /home/nemo/journal-out.log
ssu lr > /home/nemo/ssu-lr.log

cd /home/nemo
tar -cvf Update-failure.tar systemboot.log systemupdate.log history rpm-qa.log journal-out.log ssu-lr.log

Etsi tiedosto Update-failure.tar puhelimestasi ja lähetä meille.

Kiitos!