Jolla C: Miten yrittää tietojen kopiointia puhelimesta SD-kortille Recovery Modessa?

Jukka Niskanen -

Nämä ohjeet ovat tilanteisiin, joissa laite ei enää toimi normaalisti, joten joudumme käyttämään komentokehotetta pelastaaksemme tietoja laitteesta. Operaation onnistumiselle ei ole takeita.

Jos puhelimesi on yhä normaalitilassa eli toisinsanoen toimiva, käytä siinä tapauksessa Varmuuskopiotoimintoa, joka on kuvattu täällä.

Jos et ole varma tulisiko sinun seurata näitä ohjeita tai olet epävarma niiden seuraamisesta, kirjoita meille ja selitä meille tilanteesi.

Yksittäisten tiedostojen tai kansioiden siirtäminen muistikortille

Käynnistä Recovery Mode - lue tämä artikkeli, jos et tiedä miten.
Valitse optio #3 "Shell".

Seuraavilla komennoilla luodaan liitospisteitä (mountpoints), jotka edesauttavat tiedostojen kopioimista Jolla C puhelimesta muistikortille. Nämä ohjeet toimivat vain Jolla C puhelimen oletusmuistijärjestelmän kanssa (ts. et ole luonut omia osiointeja jne.). Oletetaan myös, että muistikortti on alustettu FAT32-muotoon.

mkdir -p  /mysd
mkdir -p  /myhome
mount  /dev/mmcblk1p1  /mysd
mount  /dev/sailfish/home /myhome

Tarkastele nyt, mitä tiedostoja sinulla on puhelimellasi (seuraavat rivit ovat esimerkkejä):

ls -l /myhome/nemo/Documents/*
ls -l /myhome/nemo/Downloads/*
ls -l /myhome/nemo/Music/*
ls -l /myhome/nemo/Pictures/*
ls -l /myhome/nemo/Recordings/*
ls -l /myhome/nemo/Videos/*

Luodaan tarvittavat kansiot muistikortille:

mkdir /mysd/MyDocs
mkdir /mysd/MyDownloads
mkdir /mysd/MyMusic
mkdir /mysd/MyPics
mkdir /mysd/MyRecordings
mkdir /mysd/MyVideos

Seuraavaksi kopioidaan tiedostot puhelimesta muistikortille (seuraavat rivit ovat esimerkkejä):

cp -r /myhome/nemo/Documents/* /mysd/MyDocs
cp -r /myhome/nemo/Downloads/* /mysd/MyDownloads
cp -r /myhome/nemo/Music/*  /mysd/MyMusic
cp -r /myhome/nemo/Pictures/* /mysd/MyPics
cp -r /myhome/nemo/Recordings/* /mysd/MyRecordings
cp -r /myhome/nemo/Videos/* /mysd/MyVideos

Harkitse myös juuri kopioitujen tiedostojen poistamista puhelimen muistista vapauttaaksesi tilaa. Tämä on tärkeää mikäli puhelimesi ei käynnisty (seuraavat rivit ovat esimerkkejä):

rm -rf /myhome/nemo/Documents/*
rm -rf /myhome/nemo/Downloads/*
rm -rf /myhome/nemo/Music/*
rm -rf /myhome/nemo/Pictures/*
rm -rf /myhome/nemo/Videos/*

Kun olet saanut kopioitua kaiken tärkeän:

sync
umount  /myhome
umount  /mysd

exit                             # poistuaksesi Shell-komentokehotteesta ja palataksesi Recovery Mode valikkooon

Valitse vaihtoehto #6 poistuaksesi Recovery Modesta.

Poista akku ja irroita USB-kaapeli. Tämän jälkeen aseta akku takaisin paikalleen ja käynnistä puhelin.